Vali Ahmet Deniz, ilçe turunu tam hız sürdürüyor. Bu kez Gercüş ilçesi ve Kayapınar beldesinde ziyaretlerde bulunan Vali Deniz: “Bizler bütünüz, kardeşçe yaşıyoruz. Kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

“HİÇ KİMSE UMUTSUZ OLMASIN”
Batman Valisi Ahmet Deniz, Beşiri’nin ardından bu kez Gercüş ve Kayapınar beldesine çıkarma yaptı. Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, Alay Komutanı Albay Hüseyin Topuz ve bazı kurum müdürleriyle vatandaşlarla bir araya gelen Vali Deniz, kardeşlik vurgusu yaptı. Hisar köyünde sakinlerle sohbet eden Vali Deniz: “Bizler bir ve bütünüz, kardeşçe yaşıyoruz. Kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Asla hainlik yapanlara fırsat vermedik, vermeyeceğiz de. Hukuk dışına çıkan, yanlış iş yapan kim olursa olsun onunla sonsuza dek mücadele edilecek. Hiç kimse umutsuz olmasın, yarınımız bugünden daha güzel olacak Allah’ın izniyle. Terör, en çok bu bölgeye zarar verdi. Biz her zaman vatandaşımızın yanındayız, sıkıntılarınızı gidermek için elimizde ne varsa yapacağız, imkanlarımızı sizler için seferber ediyoruz” dedi.

“TESADÜFİ İŞLER DEĞİL”
Daha sonra Gercüş’te Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda muhtarlarla bir araya gelen Vali Deniz, şöyle devam etti: “15 Temmuz’da gelen saldırıları bertaraf ettik. Turgut Özal, ülkede bir takım değişimler yapmak istedi, ancak terör örgütlerini başına bela ettiler. En yoğun çatışmalar yaşandı. Bunlar tesadüfi şeyler değil. Türkiye, son 15 yıldır gerçekten her alanda mesafe almaya başladı. Alt yapı, üst yapı, sağlık, eğitim ve ulaştırma yatırımlarıyla inanılmaz mesafeler aldı. Mesafeler alırken de sesi gür çıktı. Çünkü biz bir medeniyeti temsil ediyoruz. Temelinde merhamet ve adalet olan bir medeniye temsil ediyoruz. Buralarda eğer yanlış giden bir şey varsa, bir zülüm varsa, ‘dur’ demeye çalıştık. En çok da İslam coğrafyasında bu zalimlikleri yaptılar. Suriye ve Irak’a getirilen demokrasinin halini gördük. Kan ve gözyaşından başka bir şey yok.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim