**Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, kardeş kanının durdurulması için KESK ve Genel-İş’le birlikte iş bırakacaklarını söyledi.  Başkan Tekik; “Zergele’den Pozantı’ya, Doğubeyazıt’tan Suruç’a kadar yaşananlar hepimizin ortak acısıdır, kaybıdır” dedi.

ÇALIŞANLAR İŞİ DURDURACAK
Kardeş kanının durması için işi bırakmaya hazırlanan Petrol İş, KESK ve Genel-İş’le birlikte bir dizi eylem gerçekleştirecek. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, iki taraf için de sürdürülemeyecek bir sürecin sonlanması için emekçilerin işi durdurma eylemi başlatacağını ifade etti. KESK ve Genel-İş’le bir araya gelip kardeş kanının durmasına yönelik eylem takvimini belirleyeceklerini kaydeden Başkan Tekik; “Kardeş kanının durması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu tablo sadece milliyetçilik ve şovenizme yarar. Vicdanı ve aklı olan herkesin akan kanın durması için çaba göstermesi gerekiyor” diye konuştu.
“ARTIK YETER (EDİ BESE)”
İlk etapta kardeş kanının durması için çaba göstereceklerini belirten Başkan Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Herkesin ‘Artık yeter, Edi bese’ demesi lazım. Türkiye’de hiç bir sorunun şiddetle çözülemeyeceğini düşünüyoruz. Altı doldurulmuş bir ateşkesin sağlanması için elimizden geleni yapacağız. Zergele’den Pozantı’ya, Doğubeyazıt’tan Suruç’a kadar yaşananlar hepimizin ortak acısıdır, kaybıdır. Birlik ve eşitlik temelinde hem bölgesel hem de küresel emperyalist güçlerin tuzağına düşmeden Kürt ve Türk olarak bir payda da buluşmalıyız.”


Editör: TE Bilişim