AİLELER PERİŞAN
Dicle EDAŞ acil ekipleri oluşturulmasına rağmen Batman ve ilçelerinde yaşanan programsız kesintilerin sıklığı aboneleri çileden çıkardı. Elektrikle iş yapanların yanı sıra ısınmada elektrik kullanan aileler de perişan oldu.
EŞYALAR ZARAR GÖRÜYOR
Yaşanan kesintiler nedeniyle ev ve işyerlerindeki elektrikli ve elektronikli eşyalar da zarar görüyor. Kesintilere tepki gösteren bazı aboneler; “Evlerimiz ve işyerlerimizde bulunan birçok elektronik eşyamız kesintiler nedeniyle arızalandı” dediler.
ARAÇ AKÜSÜ KULLLANILIYOR
Batman’ın kenar mahallerinde sık sık yaşanan kesinti yaşamı durma noktasına getirdi. Eski Çarşı merkezi ile kenar semtlerdeki bazı esnaflar, araçların aküsünden aldıkları elektrikle işyerlerini aydınlatmaya çalışırken, kimileri de mum ışığında işlerini aydınlatmaya çalışıyor. Isınma sorunu yaşayan bazı esnafların da erken saatlerde kepenk kapatması dikkat çekti.  Esnaflar, kesintilerin rezalet olduğunu, karanlık nedeniyle maddi kayıplar yaşadıklarını söylediler.
BAKIM KÖTÜ
Batman Elektrik Mühendisleri oda temsilcileri, Batman ve ilçelerinde yaşanan elektrik kesintileri nedenlerini sıralarken, bakım ve onarımın kötü, dağıtım yatırımının da olmadığına dikkat çekti. Bazı elektrik mühendisleri şöyle konuştular; “Özelleştirme ısrarı sonucu varılan noktada, kaliteli, ucuz enerji değil, kalitesiz, arıza sorunu ve pahalı enerjidir. Elektrik dağıtımı ticari meta olarak görülmemeli. Özelleştirme sonucu insanlar işten çıkarıldı. Eleman yetersiz. Bakım ve onarıma müdahalelerde yeterli değil.”


Editör: TE Bilişim