** Batman-Mardin il sınırındaki Koşluca köyündeki Jandarma karakolunu Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla boşalttıran Nazım Sayhan: “100 Dönümlük arazimizin bulunduğu karakol alanını 28 yıl sonra boşalttırdık” dedi.

 

“HUKUK MÜCADELESİ VERDİK”

Çözüm süreci ile birlikte umutlanan yöre halkı, yıllar öncesinde kendisine ait gayrimenkulleri de alabiliyor. Batman-Mardin il sınırındaki Dargeçit’in Koşluca (Kübrasa) köyündeki 28 yıllık karakol binasının bulunduğu 100 dönümlük alanı hukuk mücadelesiyle aldıklarını belirten 44 yaşındaki Nazım Sayhan: “1987 Yılında arazimize yapılan karakolun yapımına itirazda dahi bulunamadık. O dönemde köy boşaltılmıştı. Çözüm süreciyle birlikte iki yıl önce açtığımız davayı kısa bir süre önce kazandık” dedi.

 

KARAKOL, KÖYDEN ÇIKTI

Bir dönemler karakolun yakınından bile geçemediklerini ifade eden Sayhan, Sulh Ceza Mahkemesi’ne açtıkları davayı kazanarak arazilerine kavuştuklarını söyledi. Geçen ay karakolun tamamen alanı terk ettiğini belirten Sayhan, şöyle devam etti: “Karakolun ayrılmasıyla köye dönüş projesi kapsamında yakınlarımız karakolun bulunduğu yere taşındı. Süreçle birlikte umutlandık. 28 Yıl aradan sonra hem topraklarımıza kavuştuk hem de karakolun ayrıldığı alanı evlere dönüştürdük.”

Editör: TE Bilişim