** Batman Üniversitesi’nde düzenlenen ‘1. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sigara ve Madde Bağımlılığı Çalıştayı’nda konuşan Vali Ahmet Deniz: “Son zamanlarda sigara içme oranları yeniden arttı. Demek ki eksikliklerimiz var. Kapalı ortamlarda sigara içenleri ihbar edin” dedi.

“DAHA FAZLA DENETİM YAPMALIYIZ”
Batman Valiliği öncülüğünde, Batman Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü, 9 Şubat Sigarayı bırakma gününde ‘1. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sigara ve Madde Bağımlılığı’ çalıştayı düzenledi. Batman Üniversitesi merkez kampus konferans salonunda düzenlenen programa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, alanında uzmanlar ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Vali Ahmet Deniz: “Sigara içme oranları aşağılara inerken, son zamanlarda oranlar yeniden arttı. Demek ki bir yerlerde eksiklerimiz var. Daha fazla denetim yapmalıyız. Gelin bu işin kökünden halledelim. Amansız bir şekilde üzerine gidelim. Madde kullanan çocukların, sigara kullanmadan madde kullanması yok denecek kadar azdır. Sadece sigara denetimlerinde kesilen cezalar yeterli değil. Sizden ricam; ‘184 ihbar’ hattına kapalı mekanlarda sigara içen kişileri ihbar edin” dedi.

“SİGARA BIRAKMAYA TEŞVİK EDELİM”
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kapalı alanlarda sigara içirenlere 3 defa para cezası dördüncüsünde  ise kapama cezası uygulanıyor. Üzerine üzerine gideceğiz. Ekip sayılarını arttırdık. Asla taviz vermeyeceğiz. Bir de ‘171’ sigara bırakma hattı var. Polikliniğe başvuranların yaklaşık %25-30’u sigarayı bırakıyorlar. Oradan verilen ücretsiz ilaçlar çok etkili. Sigara içenleri, içmeyenler uyarsın. Bu polikliniğe yönlendirsin. Birbirimizi sigara bırakma konusunda teşvik edelim. Sosyal medya üzerinden bir farkındalık oluşturalım. Bu kampanyayı Batman’da yaygınlaştıralım.” Daha sonra alanında uzmanlar, sigaranın zararları konusunda sunumlar gerçekleştirdi. Program, sigarayı bırakan kişilere bisiklet hediye edilmesiyle son buldu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim