**Batman’da kayıplara karışan ve önceki gün Nevşehir’de bulunan Furkan Aydın ve Azat Kaya’nın Kapadokya’yı görmek için evden kaçtığı ortaya çıktı. Ailelerini üzdükleri için pişman olduklarını belirten Aydın ve Kaya: “İnternette Kapadokya’yı görerek etkilendik. Gitmek için plan yapıp evden kaçtık. Kapadokya güzeldi ama ailelerimizi üzdüğümüz için pişmanız” dediler.

ÇADIR KURUP, BALON GEZİSİ YAPMIŞLAR
Batman’ın Cudi mahallesinde oturan ve aynı okulda okuyan 15 yaşındaki Furkan Aydın ve Azat Kaya, 4 gün önce ‘Okula gidiyoruz’ deyip bir daha eve dönmeyerek kayıplara karışmıştı. Ailelerin durumu polise bildirmesiyle iki arkadaş her yerde aranmaya başlanmıştı. Kentte günün konusu olan iki arkadaş önceki gün Nevşehir’de bulundu. İki afacan arkadaşın kaçış nedeni ise Kapadokya’yı görmek için olduğu ortaya çıktı. İnternette fotoğraflarını gördükleri Kapadokya’dan etkilenerek orayı görmek için evden kaçtıklarını belirten Furkan Aydın: “Arkadaşım Azat’la internetten Kapadokya’yı inceledik. Oraya gitmek için plan yaptık. Evden aldığım 5 Bin 500 TL parayla önce Diyarbakır’a, daha sonra Malatya, Kayseri ve Nevşehir’e gittik. Kapadokya’da çadır alıp kurduk ve balonla gezdik” dedi. Azat Kaya ise şöyle konuştu: “Kapadokya’yı çok merak ettik. Görmek istedik. Gezimiz güzeldi ama çok üzgünüz. Durumun bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştik.”

İKİ ARKADAŞ: “PİŞMANIZ”
İnternette haberleri okuyarak ailelerinin kendilerini aradıklarını öğrendiklerini ifade eden Furkan Aydın: “Ailelerimizin bizi aradığını haberlerini okuduk. Daha sonra taksiye binip, bizi çocuk polis merkezine bırakmasını istedik. Daha sonra ailelerimiz bizi almaya geldi. Ailemi üzdüğüm için çok pişmanım” dedi. Çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba Selahattin Aydın ise şöyle konuştu: “Çok mutluyum, paranın önemi yok. Çocuğuma ‘öf’ bile demedim. Bir maceraya girdiler. Ayrıca eve bırakılan notta Van-Tatvan’a gideceklerini yazmışlardı. Biz Tatvan’da onları ararken Nevşehir’de çıktılar. Oğlumun sağ-salim eve geldiği için bugün mevlit vereceğim.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim