“180 BİN KANSER HASTASI VAR”

Lösev Vakfı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans İhale Birimi’nin desteğiyle 15 il’de düzenlenen konferanslara Batman’da devam edildi. ‘Kanser kaderimiz olmayacak’ konferansı Mezopotamya otelinde gerçekleştirildi. Lösemi çocuklar ve ailelerinin ilgi gösterdiği konferansa Vali Yardımcısı Cihat Arık ve bazı STK temsilcileri de katıldı. Konferansta konuşan Lösev Sosyal Koordinatör Yardımcısı Gülhan Erbil: “Bu toplantılarda kanser ve kanserden korunma yolları, temel hasta ve özlük hakları konularında eğitimler veriliyor ve geri bildirimler alınacak. Dünya’da yeni kanser vakaları artıyor. Avrupa’da 3.450, ABD’de 1.638, Türkiye’de ise 180 bin yeni kanser hastası var” dedi.



“RAPOR OLUŞTURULACAK”
Düzenledikleri konferansların ardından oluşturulacak raporun ilgili Bakanlıklar başta olmak üzere Meclis’e de ulaştırılacağını ifade eden Erbil, şöyle devam etti: “Hastalar, hasta yakınları, sağlıklı bireyler, işverenler, devletin ilgili makamları, kamu kuruluşları ve yetkililerinin de katıldığı konferanslar sonrasında yasada olan ve uygulanmayan ve yasada olması gereken fakat olmayan konularda öneri paketleri hazırlanacak. Bu öneri paketleri TBMM Başkanlığına, milletvekillerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığına sunulacak.


RAMAZAN YARDIMLARI LÖSEV’E
Lösev Doğu-Güneydoğu Bölge sorumlusu Arzu Bağ ise Ramazan ayında yapılacak yardımları koliler halinde ailelere ulaştırdıklarını söyledi. Bağ: “Lösev kapı kapı dolaşarak yardım toplamıyor. Ramazan’da yapacağız yardımları Lösev Vakfı’nın banka hesabına yatırarak hastalara yardım kolileri ulaştırabilirsiniz. Veya 0634 nolu telefonlara boş mesaj bırakarak da 10 TL destek sağlayabilirsiniz. Batman’da yaptığımız ‘kanser kaderimiz olmayacak’ konferansına Batmanlı ailelerimiz büyük ilgi gösterdi. Lösemi çocuklarımızın nasıl beslenmesi gerektiğini ve kanserden nasıl korunması konusunda bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim