** Darbe girişimi kapsamında operasyonların sürdüğü kamu kurumlarında açığa alınan personel sayısı artıyor. Batman’da daha önce gözaltına alınan hakim ve savcılara 3’ü daha eklendi

 

** Türkiye Petrolleri’nde 9’u mühendis 13 kişi açığa alındı. Tüpraş Batman Rafinerisi’nde de 3 kişinin iş akidi fesh edildi. TP’de açığa alınan bazı mühendisler 6 yıl önce ‘tulum’ renkleriyle gündeme gelişmişti.

DÖRDÜ SERBEST!
Batman’da darbe girişimi kapsamında Batman Adliyesi’nde tutuklu savcı sayısı ve hakim sayısı 9’a çıktı. Daha önce tutuklanan 9 hakim ve savcı dışında dört yargıcın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Batman Adliyesi’nde gözaltına alınan bazı savcı ve hakimler ifadelerinin ardından mahkemece tutuklandılar. Son iki günde Batman’da tutuklu hakim ve savcı sayısı 9’a çıktı.

5 DEKAN İSTİFA ETTİ
YÖK’ün ülke genelindeki üniversitelerin tamamında istifalarını isteği dekanların çoğu istifa etti. Batman Üniversitesi’nde 5 dekan istifa dilekçesini verdi. Batman Üniversitesi Fen Edebiyat, Mühendislik-Mimarlık, Teknoloji Fakültesi, Teknik Eğitim, Güzel Sanatlar, İktisadi-İdari Bilimler ve İslami İlimler Fakültesi dekanlarının istifa ettiğini belirten Batman Üniversitesi rektör adaylarından Prof. Dr. Aydın Durmuş: “Gönüllü olarak istifa ettik. YÖK gerekli işlemleri sürdürüyor. Üniversitede hizmetimize devam ediyoruz” dedi.

TP VE TÜPRAŞ’TA AÇIĞA ALMALAR!
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü ile Tüpraş Batman Rafinerisi’nde son iki günde açığa alınan personel sayısı 16’ya yükseldi. Türkiye Petrollerinde kapsam dışı 9 mühendis ile 4 işçi açığa alındı. Tüpraş Batman Rafinerisi’nde de 3 işçinin iş akidi fesh edildi. Petrol İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Mustafa Tekik, Batman, Adıyaman ve TP Genel Müdürlüğünde operasyon kapsamında açığa alınan personel sayısının 70’i geçtiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim