**12. Etap Kırsal Kalkınma Destekleme program tanıtımı ve Ulusal Anız Yangınları sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Ahmet Deniz; “Kalkınma kırsaldan başlar. Son 4-5 yıl içerisinde Kırsal Kalkınmaya 71 Milyon TL destek verildi” dedi.

25 PROJEYE HİBE DESTEĞİ
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 12. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenme Programı sertifika töreni Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Sertifika dağıtım törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, BÜ Rektörü Aydın Durmuş, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile kalabalık çiftçi topluluğu katıldı. Programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas: “12. Etap için Batman’da 36 projeden 25 proje hibe almaya hak kazandı. Hibe desteği kazanan projelerin toplam tutarı 39.915.516 TL” dedi. 

“DAHA ÇOK PROJE DAHA ÇOK DESTEK”
Programda konuşan Vali Ahmet Deniz ise anız yangınlarının önlenmesine yönelik kararlı çalışmaların bu yıl da devam edeceğine belirterek; “Anız çalıştayı Türkiye’de ilk defa geçen sene Batman’da yapıldı. Çok yol aldık. Bu yıl anız yakılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Tarım desteklerine de dikkat çeken Vali Deniz, şöyle devam etti: “4-5 Yıl içerisinde Kırsal Kalkınmaya 71 Milyon TL destek verildi. Çünkü kalkınma kırsaldan başlar. Bir taraftan sanayileşiyoruz diğer taraftan da tarım alanında tarıma yöneliyoruz. Toprağa yapılan yatırım her zaman önemli. Potansiyelimiz daha fazla. Daha çok proje. Daha çok destek.” Toplantı, geçen yıl Ekim ayında gerçekleştirilen Anız Çalıştayı’na katılanlara sertifikalarının verilmesiyle son buldu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim