**Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, kaldırım işgaline karşı esnafları bir kez daha uyardı. Kaldırımları işgal edenlere ceza uygulayacaklarını belirten Aksoy: “Uyarılar netice vermedi. İşgal edenlere en ağır para cezası uygulanacak” dedi.

“ÇAĞDAŞ KENTE YAKIŞMIYOR”
Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, kaldırım işgallerine karşı esnafları bir kez daha uyardı. Kimsenin gözyaşına bakmayacaklarını belirten Aksoy; “Kaldırım işgalleri çağdaş bir kente yakışmıyor” dedi. Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin ve bazı ünite müdürlerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Aksoy: “Kentimizin önemli meselelerden biri de şikayet konusu olan, çağdaş kent olmayı zedeleyen, yaya trafiğini aksatan, görsel kirlilik yaratan ve özellikle hanımların rahat geçmesini engelleyen kaldırım işgali sorunudur. Biz sadece park-yol yaparak değil, bu tür sorunlara eğilerek, vatandaşlarımız, hemşerilerimiz için daha iyi bir kent, daha iyi yaşam şartları sağlamayı amaçlıyoruz. Fakat bugüne kadar tüm ikazlarımıza ve çalışmalarımıza rağmen ne yazık ki esnafımızın bir takım alışkanlıklarını terk etmemesinden dolayı başarı sağlayamadık. Artık biz bir kasaba değiliz, köy hiç değiliz” diye konuştu.

“BU SORUNU KALICI OLARAK ÇÖZEĞİZ”
Batman’a yaraşır bir kent görünümünün çabası içinde olduklarını da kaydeden Aksoy, şöyle devam etti: “Dolayısıyla bu kaldırım işgali konusunu tamamıyla kalıcı olarak çözmek niyetindeyiz. Vatandaşımızın da isteğinin bu yönde olduğunu biliyoruz. Benim sosyal medya hesaplarıma her gün bu konuda şikayet geliyor. Bunları ben de sizler de görüyorsunuz. Artık Batman’a yakışır bir görünüm kazandırmalıyız. Bu sorunu kökten çözmek zorundayız. Bu toplantı ile tüm esnafımızı uyarmak istiyorum. İnsanlara ceza yazmak bizim hoşumuza gitmiyor. Esnafımız da kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor. Biz ceza yazmak suretiyle kimsenin canını yakmak istemiyoruz. Belediye olarak Zabıta’dan gelen ceza paralarına ihtiyacımız yok. Ama ne yazık ki bugüne kadar uyarılarımız netice vermedi. Bugüne kadar 245 tespit tutanağı tutmuşuz. Hiç kimsenin kamu düzenine uymama gibi bir ayrıcalığı yoktur. Bu benim esnaflara son uyarımdır. Lütfen kaldırım işgallerinden vazgeçin. Aksi takdirde mevzuatın gerektiği şekilde en ağır biçimde cezai işlem uygulayacağız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim