* TPAO Bulvarındaki Esentepe kavşağında kaldırımların bir bölümünde arsalarının olduğunu iddia eden bazı apartman sahipleri, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’ne dava açtı.

“ARSALARIMIZ KALDIRIMDA”

Geçen yıl yapımı tamamlanan TPAO Bulvarı güzergahındaki Esentepe kavşağında geniş kaldırımlar, bu kez davalık oldu. Bir apartmana ait arsanın bir bölümünün kaldırım içinde kaldığını iddia eden İlhami Turan, arsanın kamulaştırılmasının gerektiğini söyledi. Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açan Turan, “Karayolları, yaya geçişlerine kolaylık olsun diye geniş kaldırımları güzergaha kazandırdı diye bir itirazımız yok. Ancak arsalarımızın içinde olduğu alanların kamulaştırılmasını istiyoruz. Avukat aracılığıyla dava açtık” dedi.

“GÜZERGAH GÜZELLEŞTİ”

Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı İshan Güç, güzergahtaki iş yerleri önlerini çamur ve tozdan kurtarmak için kaldırımları geniş tuttuklarını ifade etti. Bölgedeki bir çok ilde benzeri uygulamaya gittiklerini anımsatan Güç, şöyle devam etti : “Uzun yıllar Batman’da görev yaptım. Güzergahlarda hem yayalara kolaylık olsun, hem de işyeri önündeki çirkin görüntünün ortadan kalkması için kaldırımlar geniş tutuldu. Karayolları’nın o güzergahta istimlakı biraz zor.”

Editör: TE Bilişim