** 34 Yıl önce kentin ilk günlük gazetesi olarak yayın hayatına başlayan ve 29 Ekim 2016 tarihinde KHK ile kapatılan Batman Çağdaş Gazetesi, 6 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan KHK ile yeniden hayatına başladı.

** 72 Gün sonra yeniden okurlarla buluşmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan: “Görevimiz sadece gazetecilik. Kararın düzeltilmesi sevindirici. İlk günkü heyecanla okurlarımızla buluşuyoruz” dedi.

“SADECE GAZETECİLİK YAPIYORUZ”
29 Ekim 2016’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Batman'ın 34 yıllık ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş, 6 Ocak tarihli KHK ile yayın hayatına yeniden başladı. Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan, yayın yapamadıkları süre içerisinde okurlarının gösterdiği ilginin, kendisi gibi bütün çalışanlarına yeniden güç verdiğini söyledi. Tarafsız ve objektif habercilik yaptıklarını belirten Arslan: “72 Gün süreyle yayınımız kesildi. Yapılan incelemeden alnımızın akıyla çıktık. 34 yıllık yayın hayatımızda ilkeli, objektif ve tarafsız habercilik yaptık. Bu süre içerisinde gazetemizin aldığı 90 ödül, yerel medya alanında en fazla ödül alan gazeteler arasında en üst sıralarda yer alıyor. Okurlarımızın kapalı olduğumuz sürede bizi yalnız bırakmadı” dedi.


11 GAZETE YENİDEN AÇILDI
679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Çağdaş’ın yanı sıra kentin eski yayın organlarından Batman Gazetesi de yayım hayatına start verdi. Türkiye genelinde açılan diğer gazeteler şöyle: “Zafer Gazetesi, Şuhut'un Sesi Gazetesi, İdil Haber Gazetesi, Prestij Haber Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Kızıltepe'nin Sesi Gazetesi, Hisar Gazetesi ve Urfanatik Gazetesi.”

Editör: TE Bilişim