** Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 27 meslek dalında açtığı kurslara kadınlar ilgi gösteriyor. Mobil Aile Destek Merkezi’nde 327 genç kız, kurs sayesinde de yüzmeyi öğrendi.

HER BRANŞTA KURS
Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Mobil Aile Destek Merkezi’nde kadınlara yönelik açılan kurslara genç kızlar ilgi gösterdi. Vakıf Müdürü Beşir Arslan, merkezlerinde bu yıl açtıkları 320 bayanın yüzme öğrendiğini ifade etti. Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinin verdiği kurslara talebin her geçen gün arttığını ifade eden Vakıf Müdürü Arslan: “Kuran-ı Kerim, bilgisayar, okuma-yazma, takı-tasarım, pasta yapımı, satranç, el sanatları, kuaför, fotoğrafçılık, resim, gitar, keman, tespih ve bazı spor branşlarında açtığımız kurslarda binin üzerinde kursiyer eğitim görüyor” dedi.

AİLELERE EĞİTİM
Mobil Aile Destek Merkezi’nde 15 günde bir aile ve çocuklara bazı kamu kurum yöneticilerince eğitim verildiğini de kaydeden Vakıf Müdürü Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Valimiz bu konular üzerinde titizlikle duruyor. İki haftada bir aile ve çocuklara yönelik eğitim veriliyor. Aile eğitiminden aşçılığa kadar çeşitli alanlarda, 7’den 70’e her yaştan kadınımıza hizmet veriliyor. Hedefimiz Aile Destek Merkezimize daha fazla kursiyeri katmaktır. Kenar mahallerde oturan ailelerin genç kızları kurslarımıza ilgi gösteriyor. Bu yıl yüzme bilmeyen 327 kızımız aldıkları eğitimle yüzme öğrendi. Kurslarımız ücretsizdir. Eğitimler, Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta öğreticiler tarafından veriliyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim