**Batman ve ilçelerinde imar barışına 8450 kişi başvurdu. İmar barışı öncesinde uydunun şehir merkezinin görüntülerini kayda aldığını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan: “Bu süre içinde kaçak yapı yapanlar cezayla karşı karşıya kalacak” dedi.

BAŞVURU SAYISI ARTIYOR
Batman’da imar barışına her geçen gün müracaat sayısı artarken, imar barışı yasası öncesinde çekilen tüm görüntülerin belgelendiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan: “Yasa sonrasında kaçak yapılar tespit edildiğinde konut sahibi ağır para cezasından hapse varan bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle kimsenin kaçak yapılara yönelik girişimlerde bulunmaması gerek. Kaçak yapılara kesinlikle izin verilmeyecek. Müracaat sayısının da daha da artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ÇEVRE’DEN UYARI
Yürürlüğe giren imar affı yasasından sonra kaçak yapılara yönelen bazı vatandaşların bir dizi cezayla karşı karşıya kalabileceğine de dikkat çeken Özkan, şöyle devam etti: “Kaçak yapılara izin verilmeyeceği gibi bu işe yönelen bina sahiplerine de cezalar yolda. Yakında yapılacak kontrolle bu kaçak yapılar bir bir tespit edilip yıkılacak. Şu ana kadar imar barışından Batman ve ilçelerinden yararlanmak isteyen 8450 kişiye Bakanlıkça yapı kayıt belgesi verildi.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim