**Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel ve DEDAŞ-DEPSAŞ yöneticilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında son 5 yılda yapılan yatırımlar ve yeni yatırımlar açıklandı. Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel: “6 İl’de 1 Milyon 750 Bin aboneye hizmet veriyoruz. Batman’da 5 yılda 130 Milyon, bölgenin tümünde ise sadece 2017’de 366 Milyon TL yatırım gerçekleştirdik” dedi.

** Bölgedeki kaçak elektrik kullanımına da dikkat çeken Karagüzel: “Yatırım ve projelerimizle kaçak kullanımı düşüşe geçti. Batman’da kaçak oranı yüzde 77’den 66’ya kadar indi. Bu oranları daha da düşürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

6 İL’DE 366 MİLYON YATIRIM
Dicle EDAŞ (DEDAŞ), 2017 çalışmaları ve 2018 hedeflerini basın toplantısıyla açıkladı. Mado tesislerindeki kahvaltıda kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel ve DEDAŞ-EPSAŞ yöneticileri önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, DEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, DEDAŞ İl Müdürü Yusuf Açar, DEPSAŞ İl Müdürü Serhat Öztürk ve Proje Tesis yöneticisi İzzettin Kılınç katıldı. Toplantıda sunum yaparak çalışmalarını anlatan Genel Müdür Karagüzel: “2013 Yılında özelleştirme kapsamında devraldığımız Dicle Elektrik, bu yıl itibarıyla 5. Yılını doldurdu. Dicle Elektrik Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak olmak üzere toplam 6 il’de 1 Milyon 750 bin civarında aboneye hizmet veriyor. 2017 Yılında bölge illerinde toplam 366 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Son 5 yılda ise Batman’da 130 Milyon TL yatırım yaptık” dedi.

“KAÇAK ENERJİ KULLANIMI DÜŞÜYOR AMA…”
Bölge illerinde kaçak enerji kullanımının yüzde 76’lardan 65’e kadar düştüğüne de dikkat çeken Karagüzel, şöyle devam etti: “Bölge illerinde tüketimin çoğu ısınma ve soğutmaya kullanılıyor. Son 5 yılda kaçak kullanımda düşüş oldu. Özel projeler, yeni nesil akıllı sayaçlar, enerji kripto, örnek köy ve kentsel alanda AG dönüşüm projelerini hayata geçirdik. Batman’da 177 Bin aboneye 154 araç ve 550 personelle hizmet veriyoruz. Yeni yılda Batman için yatırım başlangıç bütçemiz 29.3 Milyon TL ama bu rakam yıl içinde artacaktır”

“TARIMSAL SULAMA ELEKTRİKLE YAPILMAMALI”
Bölge illerinde tarımsal sulamada elektriğin kullanılmasının ciddi sorunlara da neden olduğunu kaydeden Genel Müdür Karagüzel: “Tarımsal sulamanın elektrikle bir alakası yok ama bölge illerinde yeterli sulama kanallarının olmaması bu durumun oluşmasına neden oluyor. 5 Yıl öncesine göre bir adım daha ileri gidilemedi. GAP’ın asıl amacı buydu ama sulama kanallarının yetersizliği elektrikle sulamaya neden oluyor” dedi.

DEDAŞ, BATMAN’DA 69 MİLYON TL ALACAKLI
Toplantıda soruları yanıtlayan DEPSAŞ İl Müdürü Serhat Öztürk ise şunları söyledi: “Batman’da yaklaşık 69 Milyon TL’lik bir tahsil durumu söz konusu. Bu rakamın 20 Milyon’u köy içme suyu dinamolarında kullanılan enerjiye ait. Büyükşehirlerde bu kullanım bedelini belediyeler ödüyor ama burada böyle bir durum yok.” Öte yandan Proje tesis yöneticisi İzzettin Kılınç da Batman’da 598 köy içinin aydınlatıldığına dikkat çekti. (Barış Arslan-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim