**Ramazan ayında seçim bölgesinden ayrılmayan Bakan Mehmet Şimşek, Gercüş ve Beşiri ilçelerinde iftar ve sahur programlarına katıldı. Bakan Şimşek; “İstikrar olmadan reformlar yapılamıyor. Reformlar yapılmadan sorunlar çözülmüyor” dedi.

GERCÜŞ VE BEŞİRİ’DEYDİ
Beraberindeki bazı İl yöneticileri ve partililerle Batman’ın Gercüş ile Beşiri ilçesindeki programlara katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; “Etrafımızdaki olaylar bizi karamsarlığa kaptırmasın. Bölgenin bizden beklentileri var. Kendi sorunlarımızı kavga etmeden çözersek bölge için ilham kaynağı olacağız” dedi. Batman’da bir dizi programa katılan Şimşek, Beşiri Kaymakamlığınca Kıra dağı sosyal tesislerinde verilen sahur programına katıldı. Vali Azmi Çelik, Kaymakam Ayşe Şeyda Çağlar, Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, mahalle ve köy muhtarları, kanaat önderleri, bazı STK temsilcileri ile ilçe yöneticilerinin katıldığı programda konuşan Bakan Şimşek, Ortadoğu’da ciddi sorunların yaşandığını belirterek; “Türkiye bölge için ilham kaynağı olacak” diye konuştu.



“ORTADOĞU CİDDİ SORUN YAŞIYOR”
Kadir gecesinde filistin halkının zulümden kurtulması için de dua ettiklerini söyleyen Bakan Şimşek, şöyle devam etti; “Ortadoğu'da çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Filistin'de yaşananlar ortada. Sadece Gazze'den söz etmiyorum. Bu gece hepimiz dualarımızda Filistin'i andık. Oradaki kardeşlerimizin o zulümden kurtulmaları için dua ettik. Suriye, Rojava,  Yemen, Libya ve Irak’taki durum ortada. Bölgede ciddi sorunlar var.”

“SORUNLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLMELİ”

Çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi için herkesin bireysel sorumluğu bulunduğuna işaret eden Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Etnik ve mezhepsel sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerekiyor. Allah'a şükrediyoruz çözüm süreci sayesinde bölgemizde huzur var. Onun sayesinde çok karmaşık bir sorunu, daha çok demokrasi, hak ve özgürlük çerçevesinde çözmeye çalışıyoruz. Beşirililerin bu konudaki hassasiyeti, desteği çok önemlidir. Kardeşlik, birlikteliğimizin devamı bu sürece vereceğiniz desteğe bağlı. Bu süreç başkentten görülen bir durum değil, bu istikrara bağlı. İstikrar olmadan reformlar yapılamıyor. Reformlar yapılmadan sorunlar çözülmüyor. İstikrar olunca bölgemiz her alanda ülkemiz gelişecek, güçlenecek. Bu çerçevede herkesin birey olarak önemli bir sorumluluğu var.”



“BÖLGE İÇİN İLHAM KAYNAĞI OLACAĞIZ”

Ramazan ayında kardeşlik, birlik, beraberlik ve barış için dua edilmesini isteyen Bakan Şimşek; “İnşallah bölgede daha iyi bir ülkeye doğru gideceğiz. Etrafımızdaki olaylar bizi karamsarlığa kaptırmasın. Bölgenin bizden beklentileri var. Kendi sorunlarımızı kavga etmeden çözersek bölge için ilham kaynağı olacağız. Biz Ortadoğu'nun içişlerine karışmak istemeyiz ama nerede sıkıntılar varsa o sorunları gidermek için birlikte çalışmalıyız. Ancak böyle kardeşliğimiz pekişir” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim