** HDP Batman Milletvekili aday adayları, DBP il binasında tanıtım toplantısı için bir araya geldi. Temayül ve mülakatın yapılmayacağı aday adayları için il genel-belediye meclis üyeleri ve bazı STK’lardan ‘aday’ önerisi alınacak.

 

3 ADAY TANITIMDA YOKTU

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili aday adayları bir araya geldi. DBP il binasındaki tanıtım toplantısına HDP İl Eşbaşkanları Abdulbari Karaağaç ile Rojda Sürücü, DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir ile parti yöneticileri katıldı. Feleknaz Uca’nın da aralarında bulunduğu 3 aday dışında aday adaylarının katıldığı tanıtım toplantısında aday belirleme komisyonu, yapılacak çalışmalara dikkat çekti.

 

MÜLAKAT YAPILMAYACAK

HDP’de milletvekili aday adaylarına yönelik temayül ve mülakat yapılmayacak. Belediye ve HDP-DBP’ye yakın STK’ların yanı sıra il genel ve belediye meclis üyelerinden öneri alacak olan aday belirleme komisyonunun, mahallelerde de parti tabanına başvuracağı gelen haberler arasında. Milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde üst komisyonun karar vereceği öğrenildi.

 

İŞTE ADAY ADAYLARI

Bu arada HDP Genel Merkezine bir başvuruyla birlikte 31’e ulaşan Batman milletvekili aday adayları şöyle: “Abdurrahman Seven, Ayşe Acar Başaran, Cihat Eripek, Feleknaz Uca, Hadi Bağadır, Halime İnan, Hasan Yağız, Hamza Ayiş, Hüseyin Kalkan, Kadir Tunç, İbrahim Kaytar, İsmail Acar, Mahmut Aslan, Mahmut Çiftçi, Mehmet Battal, Mehmet Raci Bilici, Mehmet Şafi Aratemur, Mehmet Nuri Turan, Mehmet Gönül, Mehmet Demir, Murat Tekin, Muhammet Battal Bavcı, Mustafa Yeşil, Necdet Atalay, Nezahat Çetin, Nurettin Sönmez, Osman Ergin, Önder Kangül, Ramazan Şeker, Sabahattin Yaşar, Sevgi Acet.”

Editör: TE Bilişim