**Batman’da kuaför İslam Özen, aile fertleriyle birlikte evinde bıldırcın yetiştiriyor. 3 Yılda yaklaşık 5 bin adet bıldırcın yetiştiren genç girişimci Özen: “İmkan verilirse entegre tesis kurmayı hedefliyorum. Zor şartlara rağmen yetiştirdiğimiz bıldırcınları ülkenin dört bir yanına gönderiyoruz”

3 YILDIR BILDIRCIN YETİŞTİRİYOR
Batman’ın Çamlıca mahallesindeki evinin bir bölümünü bıldırcın yetiştirme çiftliğine yetiştiren kuaför İslam Özen, üç yıldır bölgede bıldırcın ihtiyacını karşılıyor. Asıl mesleği kuaför olmasına karşın kanatlı hayvanlara merak saran genç girişimci 26 yaşındaki Özen, aile fertleriyle birlikte yumurtaların bir bölümünü yeni bıldırcın üretmek için kuluçkaya yatırırken, bir kısmını da internet üzerinden satışa sunuyor. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Siverek başta olmak üzere birçok il’den bıldırcın eti ile yumurta talebini aldıklarını belirten İslam Özen: “Zaman zaman siparişleri yetiştirmekte zorlanıyoruz. Kırmızı etteki fiyat artışının ardından bıldırcına ilgi arttı. Dışarıdan bıldırcın almak yerine her gün üretilen yumurtanın yarısından fazlasını kuluçkaya ayırarak yeni bıldırcınlar üretiyoruz. Son üç yılda Türkiye’nin 70 iline binlerce adet bıldırcın gönderdik” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”
Tarım teşkilatı veya KOSGEB’ten imkan tanındığı takdirde Batman’da bıldırcın yetiştirme çiftliğinin yanı sıra entegre tesis açmayı hedeflediğini belirten genç girişimci Özen, şöyle konuştu: “Dar imkanlarla bıldırcın yetiştiriyoruz. Aile fertlerimle birlikte bıldırcın yetiştiriyoruz. Ancak imkan tanınırsa yüzlerce insanın istihdam edilebileceği bir tesis dahi kurabiliriz. Erzurum, bıldırcın yetiştiriciliğinde iyi noktada. Batman’da bunu neden yapmayalım. Bıldırcınların vücut yapılarının küçük olması ve bir kaç yüz adet bıldırcının küçük alanda muhafaza edilmesi mümkündür. Bıldırcının kasaplık olarak yetişme süresi olarak 6 hafta olması ve bu sürede tükettiği yemin miktarının olması nedeniyle ekonomik sıkıntılardan etkilenme olasılığı azdır. Ayrıca bıldırcınlar köy ve aile şartlarında da ticari amaçla üretilebilir. Bıldırcının adedini 10 liradan satıyoruz. 12 adet bıldırcın yumurtasını ise 5 liraya satıyoruz. Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasına göre çok daha fazla yararlı. Devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. İşsizliğin yüksek olduğu ilimizde gençlerin önünün açılmasını istiyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim