** Reel Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, Batman Belediyesi’nin çalışmalarına yönelik araştırmasını basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

44 MAHALLEDE 1500 HANEDE ANKET
Reel Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin geçen ay tamamladığı araştırmanın sonuçlarını basın toplantısıyla açıkladı. Şirket Genel Müdürü Recep Doğmuş, ‘Batman Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun musunuz?’ araştırmasını 44 mahallede 1500 hanede gerçekleştirdiklerini söyledi. Doğmuş, şöyle devam etti: “Gerçekleştirilen araştırmada Batman Belediyesi tarafından verilen hizmetlerin, hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyeti tespit edilerek raporlaştırılmıştır. Batman Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin kalitesini ve vatandaş memnuniyetini tespit etmeye yönelik gerçekleştirilen araştırmada, nicel araştırma yöntemlerinden anket tekniğiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilmiştir” dedi.

İLGİNÇ SONUÇLAR
Yol yapım ve onarım hizmetleri, sokak, cadde ve bulvarların temizliği, parklar, yeşil alanlar, çocuk oyun ve piknik alanları, toplu taşıma araçları, su ve kanalizasyon hizmetleri, taziye evleri hizmetleri gibi soruların sorulduğu anketin sonuçları şöyle: “Örneklem grubunun %47’si memnun değilim, %27’si memnunum, %24’ü kısmen memnunum, % 2’i Cevap yok yanıtı vermiştir. ‘Batman Belediyesi’nin Su ve Kanalizasyon Hizmetleri yeterli midir?’ sorusuna, örneklem grubunun %81’i Su ve Kanalizasyon Hizmetleri şıkkına ‘Hayır’ derken, %19’u Evet cevabı vermiştir. ‘Batman Belediyesi’nin Parklar, Yeşil Alanlar, Çocuk Oyun ve Piknik Alanları Hizmetleri yeterli midir?’ sorusuna, örneklem grubunun %53’ü Parklar, Yeşil Alanlar, Çocuk Oyun ve Piknik Alanları Hizmetleri şıkkına Hayır derken, %47’si Evet demiştir. ‘Batman Belediyesi’nin Sokak, Cadde ve Bulvarların Temizliği Hizmetleri yeterli midir?’ sorusuna, örneklem grubunun %58’i Sokak, cadde ve bulvarların temizliği şıkkına Evet derken, %42’i Hayır demiştir.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim