** Partilerin 7 Haziran’daki Milletvekili aday listeleri nihayet açıklandı. Listelerini erken duyuran partiler HDP ve CHP’ydi. Almanya’da yaşayan Ali Atalan HDP’nin Batman 1. sıra, İHD Batman eski Şube Başkanı Saadet Becerikli 2. sıra, avukat Ayşe Acar Başaran ise 3. sıra, son sırada ise eğitimci Hasan Yağız yer aldı.

** Ak Parti’de 1. Sırada Ziver Özdemir, 2. Mehmet Emin Ekmen, 3. Murat Güneştekin ve 4. sırada Adile Gürbüz yer aldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise eski seçim bölgesi Gaziantep’e kaydırıldı.

HDP’DE SÜRPRİZ LİSTE

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman milletvekili aday listesi sürpriz isimlerden oluştu. Batman’dan başvuran 30 aday adayı arasında avukat Ayşe Acar Başaran 3. sırada yer bulabildi. 1985 Yılından beri Almanya’da yaşayan ve Mardin’e başvuru yapan Ali Atalan, HDP Batman birinci sıra milletvekili adayı oldu. İkinci sırada ise İHD Batman eski Şube Başkanı Saadet Becerikli de ikinci sıra aday adayı. Listenin son sırasında yer alan aday adayı ise Diyarbakır’da öğretmenlik yapan aslen Batmanlı Hasan Yağız oldu.

İŞTE AK PARTİ ADAYLARI

Yüksek Seçim Kurulu’na saat 17.00’de listeleri teslim etmesine rağmen sır gibi Milletvekili adaylarının saklandığı Ak Parti Batman listesinde ilk sırada Milletvekili Ziver Özdemir, yer aldı. Kadın kotasının da uygulandığı listede diğer isimler şöyle; “Ziver Özdemir, Mehmet Emin Ekmen, Murat Güneştekin ve Adile Gürbüz.” Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ilk seçim bölgesi Gaziantep’te 1. sırada yer aldı.


HDP’DE LİSTE ŞOKU

Halkların Demokratik Partisi’nin Batman listesi birçok kesimde şaşkınlık yarattı. Batman’dan başvuru yapan 30 aday adayından sadece biri listeye girerken, Batman’dan aday gösterilmesi beklenen AP eski milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır’a kaydırıldı. 1. Sıra adayı Ali Atalan’ın ismini sürpriz şekilde karşılayan bazı partililer: “Böyle sürpriz bir liste beklemiyorduk. Liste herkesi şaşırttı” dediler.

Editör: TE Bilişim