BİNLERCE BATMANLI BULUŞTU

Batman Valiliği'nin organizasyonu ile İstanbul-Yenikapı'da dört gün süren tanıtım günleri sona erdi. Yüzlerce esnafın yer aldığı, yöresel lezzetlerden el sanatlarına, kültürel tanıtımdan konserlere dek şölene dönüşen tanıtım günlerine İstanbullular ilgi gösterdi. Özellikle etkinliklerin son iki gününün Cumartesi ve Pazar'a denk gelmesiyle gurbetçi Batmanlılar başta olmak üzere İstanbullu vatandaşlar, etkinliklere ilgi gösterdi. Etkinliklerde on binlerce Batmanlının bir araya gelmesi de büyük bir dayanışma örneğini oluşturdu.

VALİ, HALAY BAŞINDAYDI

Etkinliklerde neredeyse tüm ziyaretçilerle birlikte eşi Ebru Şahin ile birlikte yakından ilgilenen Vali Hulusi Şahin, HEM ekibinin folklor gösterisinde halay başına geçti. Valiliğin standında ziyaretçilere tanıtım meteryalleri dağıtan Vali Şahin ve eşi Ebru Şahin, esnafların stantlarını da sık sık ziyaret etti.

"TANITIM GÜZEL GEÇTİ"

Yoğun bir temponun ardından gazetecilerle bir araya gelen Vali Hulusi Şahin, etkinliklerin her açıdan güzel geçtiğini ifade ederek: "İlki olmasına rağmen etkinlikler gayet güzel geçti. Özellikle hafta sonu çok ciddi bir ziyaretçiyle karşılaştık. Ufak-tefek eksikliklere rağmen Batman en iyi şekilde tanıtıldı. Önümüzdeki yıl tanıtım tarihini bir-iki ay daha geriye çekerek diğer yöresel lezzetlerimizi de katarak tanıtım yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

ZİYARETÇİ AKINI

Dört gün süren etkinliklerde ziyaretçi sayısından memnun olduklarını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı: "Valimizin büyük katkılarıyla ilkini gerçekleştirdiğimiz tanıtım günleri her yönüyle güzel geçti. Bazı eksikliklerimize rağmen ziyaretçilerin ilgisini bizi mutlu etti. Önümüzdeki yıl çıtayı da yükselterek ilimizi daha güzel tanıtacağımıza inanıyorum" dedi.

LEZZETLERE TAM NOT

Tanıtım etkinliklerinde kültürel tanıtımın yanı sıra yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar büyük ilgi gördü. Ziyade, Çömçe, Petrol Fırın, Geçit Büryan ve diğer firmaların damak tadı sunduğu yöresel lezzetler kısa sürede tükendi. Tüm ilçelerin tanıtıldığı etkinliklerde Sason'un meşhur balı, Gercüş'ün cevizli sucuğu ve diğer ilçelerin farklı lezzetleri de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Fernas Gıda'nın Batman-Kurtalan sınırında yetiştirdiği böğürtlenlerin meyve suyu da en çok tüketilen ürünleri başında yer aldı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim