** Geçen yıl İş-Kur’un kamu kurumlarında 8 ay süreyle çalıştırdığı 3500 TYP kadrosunun bu yıl 380’e düşmesi İş-Kur binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kadrolara yerleşmek için kayıt yaptıranlar izdihama neden oldu.

** İş-Kur Müdür Vekili Mahmut Polat: “İzdihamın yaşanmaması için kalabalığı sık sık uyarıyoruz. Kayıt süresine 10 gün var. Büyük bir yığılma oldu. İşsizleri bilgilendiriyoruz ama yine de izdihamın önüne geçemiyoruz” dedi.

KADROLAR 3500’DEN 380’E DÜŞTÜ
Toplum Yararına Program (TYP) geçici kadrolarında bu yıl Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumlara tahsis edilen 380 kadroya işsizler hücum etti. İş-Kur İl Müdür vekili Mahmut Polat, geçen yıl Batman’da kamu kurumlarına 3575 TYP kadronun tahsis edildiğini söyledi. Bu yıl Çalışma Bakanlığına başvurdukları halde sayının 380 ile sınırlı tutulduğunu belirten Polat: “Kadroların artırılmasını talep ettik ama kabul görülmedi. İleride ne olur bilemeyiz. Erkeklerde 36 yaşından gün almak, kadınlardan ise 19-64 yaş arasındakilerin başvurularını değerlendireceğiz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden yapacağımız araştırmaların ardından kadrolar netlik kazanacak” dedi.



MÜRACAATLAR 10 GÜN SÜRECEK
İlk günde başvurulara yüzlerce kişinin müracaatta bulunmasına anlam veremediklerini söyleyen Polat, şöyle devam etti: “9 Günlük süre olmasına rağmen kadroları duyan aynı günde müracaat yapmak isteyince izdiham oluştu. Müracaatlar önümüzdeki haftaya kadar devam edecek. 17 Ekim 2016 tarihinde tespit edeceklerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışmaya başlayacak.” İş-Kur binası önündeki sokağın zaman zaman trafiğe kapandığını da ifade eden Polat: “Gerek personellerimiz gerek bizler işsizleri uyarıyoruz ama izdihamın önüne geçemiyoruz” diye konuştu.



“BAŞVURULAR KURAYLA BELİRLENSİN”
İş-Kur binası önünde 5 saat sıra beklediğini kaydeden 41 yaşındaki Necat Gülmez: “İşsizim, 6 çocuğum var. Tek umudum 8 ay süreli olsa da bu kadrolara yerleşmek. Geçen yıl da başvuruda bulunmuştum ama listede yer almamıştım. Bu kadroların kurayla belirlenmesi en adil yöntem olur. Önceki alımlarda da bu kadroların bir bölümü kurayla belirlenmişti. Haksızlık olmasın diye geçici kadroların kurayla yapılması adil olacaktır” dedi. 53 Yaşındaki Ahmet Demir ise 6 kişilik ailesinin geçimini seyyar satıcılık yaparak yaptığını ifade ederek: “Kadroların açıldığını duyunca Antalya’dan Batman’a geldim. Bugüne kadar hiçbir resmi kurumda çalışmadım. Bu imkan bize de tanınır diye 6 saattir kuyrukta bekliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim