** 12 Tekstil firmasının bulunduğu Tekstil Kentte, Avrupa ülkelerine penye imal eden RCB tekstil firması, kalifiye işçi bulamıyor. 100 İşçi çalıştırdığını belirten tekstilci Celal Ayhan: “Türkiye’de en fazla işsizin olduğu Batman’da maalesef kalifiye işçi bulamıyoruz” dedi.

 

İŞSİZ KENTTE İŞÇİ ARIYORLAR
Avrupa ülkelerine ağırlıklı olarak penye ürünleri imal eden RCB tekstil firması, TÜİK verilerine göre yüzde 23.4 oranıyla işsizliğin en yüksek olduğu il Batman’da, işçi arayışına girdi. Makinelerin bir bölümünün duruşta olduğunu söyleyen RCB firması sahibi Celal Ayhan: “Almanya ağırlıklı Avrupa ülkelerine penye imal ediyoruz. 100 İşçi çalıştırıyoruz. Ancak 100 işçiye daha ihtiyacımız var. Düz makineci başta olmak üzere kalifiyeli elemanlara ihtiyacımız var. Televizyon ve yerel gazetelere ilan verdiğimiz halde işçi bulamıyoruz” diye konuştu.

 

“İŞSİZLİĞİN BAŞKENTİYİZ AMA”
Tekstil kentte 1.500’ü aşkın işçinin çalıştığını belirten tekstilci Ayhan, şöyle konuştu: “Geçen yıl TÜİK’in verilerine göre 81 il arasında Batman, nüfusuna oranla en fazla işsizi bulunduran kentti. Aylardır kalifiye işçi arıyoruz, fakat bulamıyoruz. Penye, tayt ve şort üreten tesisimizin kapasitesini artırmayı planlıyoruz. Ancak en büyük sorunumuz kalifiye eleman. Asgari ücret, sigorta ve diğer imkanlar tanıdığımız işçilerimize kalifiye eleman dahil etmek istiyoruz. Ancak işçi bulamıyoruz. Makinelerimizin çoğu boşta.”

 

“İŞ-KUR’DAN İŞÇİ TALEP EDİYORUZ”

Kalifiye eleman bulabilmek için Batman İş-Kur Müdürlüğü’ne de başvurduklarını belirten RCB firması sahibi Celal Ayhan: “Makine, ovarlok, rejmeci gibi tekstil alanında uzman olan kalifiye işçileri bulabilmek için İş-Kur’a talepte bulunduk. İş-Kur’un kurs açmasını istedik. Kalifiye eleman arayışını bu yöntemle gidermek istiyoruz. Batman genelinde 172 tekstilci var. Batman piyasasına ayda 17 Milyon TL para bu sektörden giriyor. Fakat tekstil sektörü bir türlü işçi bulamıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim