**İş-Kur’un TYP alımlarından 8 ay süreyle Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışacak 381 geçici işçinin listesi askıya çıktı. Listeleri umutsuzca inceleyen bazı işsizler; “Şimdiden kış mevsimini nasıl geçireceğimizi kara kara düşünüyoruz?” diyorlar.

LİSTEYİ DUYAN KOŞTU
Toplum Yararına Çalışma Programı adı altında bu yıl sadece Milli Eğitim ile Belediyelerin talebini karşılayan İş-Kur Batman İl Müdürlüğü’nün 381 geçici alımı, işsizler arasında heyecan yarattı. Listelerin açıklandığını duyan işsizler, Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasına koştu. Listelerde adlarını gören bazı işsizler, görevlendirildikleri eğitim yuvalarının yolunu tutarken, adlarının olmadığını görenler ise hayal kırıklığı yaşadı.
GEÇİCİ ALIMLAR YETERSİZ
Geçen yıl 3500 işsizin yararlandığı TYP alımlarının, bu yıl nüfusuna göre işsizliğin en yoğun olduğu Batman’da 381 kişiyle sınırlandırılmasına tepki gösteren bazı işsizler, şöyle konuştular: “Kış mevsimi için büyük bir umutla geçici alımlara başvurmuştuk. Ancak bu yıl kadroların yetersizliği yüzünden alımlardan olduk. 266 Kişiden birinin şansının olduğu geçici alımlar da maalesef düş kırıklığına uğradık.”



“GÖZÜMÜZ BELEDİYE LİSTELERİNDE”
36-46 Yaş grubundaki işsizler ise Batman Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu diğer ilçe ve belde belediyelerine yönelik TYP’nin açtığı alımlarında bir an önce açıklanmasını istediler. Ağır işlerde çalışacak işçilerin tercih edileceği dört Belediye’ye alımın önümüzdeki hafta netleşmesini beklediklerini söyleyen işsizler; “Bu alımlarında geciktirilmeden açıklanmasını istiyoruz. Gözümüz yerel yönetimlerin geçici alım listelerine çevrildi.”

Editör: TE Bilişim