* TÜPRAŞ Batman Rafinerisinin 'işbaşı eğitim' kapsamında alacağı 32 teknik eleman ağırlıklı sınavında müracaat sayısı 500 civarında olunca, sürenin bir hafta daha uzatılması kararlaştırıldı.

TECRÜBELİ ELEMAN ALINACAK
Ülkenin en eski rafinerisi konumundaki TÜPRAŞ Batman rafinerisinin ‘işbaşı kursu’ programında almayı kararlaştırdığı teknik personel ağırlıklı 32 kişilik eleman alımına müracaatın son gününde bir hafta daha uzatıldı. Kimya teknoloji mühendisliğine 11, makine teknisyenliğine 4, elektronik teknisyenliğine 3, inşaat teknolojisi teknisyenliğine 1 ve özel güvenlik korumaya 11 kadro açan TÜPRAŞ Batman rafinerisinin teknik ağırlıklı eleman alımına 10 günde 500 genç işsiz başvurdu. 18-28 yaş arası gençlerin müracaatta bulunduğu TÜPRAŞ kadrolarına sürenin bir hafta daha uzatılma kararı, müracaatta geç kalan işsizler arasında sevinç yarattı.

“MÜRACAAT SÜRESİ UZATILDI”
TÜPRAŞ Batman Rafinerisi yöneticilerinin isteği üzerine teknik ve güvenlik alımı sınavına gelecek Cuma gününe kadar müracaatların yapılabileceğine işaret eden İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, şöyle konuştu: “Müracaat süresi 14 Ekim 2017 tarihi olarak belirlenmişti ancak gerek TÜPRAŞ yöneticilerinin talebi gerekse de Batman dışında olup henüz müracaat yapmayan gençlere bir fırsat daha tanındı. Bu sınav çok şeffaf bir şekilde yapılacak. İstanbul'dan gelecek bağımsız bir kuruluş Batman Üniversitesi'nde bu sınavı gerçekleştirecek. 18-28 yaş arasındaki gençler önümüzdeki Cuma gününe kadar başvurularını müdürlüğümüze yapabilecek.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim