** Eğitim-öğretim yılının ikinci haftası geride kalırken, Batman’daki kırtasiyeciler kırtasiye malzemelerinin büyük bölümünün ellerinde kaldığını söylediler. Bazı ailelerin anaokul öğrencilerine Valiliğin yapacağı yardımı beklediğini belirten kırtasiyeciler: “Şimdi de umudumuz; anaokul öncesi malzemelerin satışı” dediler.

KIRTASİYECİLER ZORDA
İkinci haftası geride kalan eğitim-öğretim yılında henüz istediği satışı yapamayan kırtasiyecilerin gözü, Valiliğin okul öncesi anasınıfı öğrencilerine yapacağı yardımlarda. Kurban bayramına denk düşen eğitim sezonu alışverişinden memnun olmayan kırtasiyeciler: “Gerek okul kıyafetleri, gerekse de kırtasiye malzemelerine yönelik getirdiğimiz eşyaların çoğu stoklarda kaldı. Bu yıl işportacılar bizden daha çok satış yaptı. Maliye, işportacıları denetleyeceğine bize yönelik incelemesi oldu. Bir kuruş vergi vermeyen işportacı bir aylık satışı yaptıktan sonra tezgahını kaldırdı” diye konuştular.



GÖZLER ANAOKUL ÖĞRENCİLERİNDE
Batman Valiliği’nin okul öncesi anaokul öğrencilerine yönelik yapacağı kırtasiye yardımı beklentisi içindeki velilere dikkat çeken kırtasiyecilerden Mahmut Tunç, şöyle konuştu: “Piyasada çok durgun. Ortaokul ve lise öğrencilerinin velileri arzu edilen malzemeleri satın almadı. Valiliğin bir süre önce kenar mahallelerdeki dar gelirli çocuklara yönelik yapacağı yardım diğer mahallelerdeki veliler için de umut oldu. Herkes malzemeleri soruyor ama malzemeleri alan yok. Bu hafta içinde anaokul öğrencilerine yapılacak yardımın gerçekleşmesini bekliyoruz. Önceki yıllarda yaptığımız satışları şimdi mumla arıyoruz.”

Editör: TE Bilişim