**Batman Çayında binlerce dönüm araziyi tarıma kazandıracak olan ıslah projesinin ilk 5 kilometresi tamamlandı. 30 Kilometrelik proje kapsamında mesire alanları ve koşu parkurları da yapılacak.


KENTE NEFES ALDIRACAK
Batman Çayı ıslah projesi nihayet gerçekleşiyor. Tarihi Malabadi köprüsünden Zillek suyu güzergahını kapsayan alanda kışlık ve yazlık kanalların yapımı tüm hızıyla sürüyor. Kanalların yapımını üstlenen Akgenç inşaat, Malabadi köprüsü yakınlarında başladığı iki kanalın 5 kilometrelik bölümünü tamamladı. Kışlık yatağın 250 metre, yazlık yatağının ise 200 metre genişliğinde olduğunu belirten yapımcı firma yetkilileri; “Derinliği yer yer 1.80 ila 2 metreyi bulan iki kanalın yapımında bu yıl hedeflediğimiz bölümü bitiriyoruz. Proje tamamlandığında 20 bin dönüm arazi, tarıma kazandırılacak” dediler.

90 İŞ MAKİNASI ÇALIŞIYOR
Dört yıllık süre içinde bitirilmesi planlanan projeyi süresinden önce tamamlamak için geniş bir ekiple çalıştıklarını belirten Akgenç firması yetkilileri, şöyle konuştular; “90 iş makinası ve 120 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bu yıl rötarlı olarak başladığımız iki kanalın yapımını geniş bir ekiple sürdürüyoruz. Kanallar bittiğinde Batman çayı havzasında boğulma vakaları yaşanmayacak. Ayıca iki kanalın etrafını taşlarla sağlamlaştıracağız.” Bu arada yaklaşık 55 Milyon TL’ye ihaleye verilen ıslah projesinin tamamlanması için ödenek sıkıntısının olmadığını söyleyen Vali Yılmaz Arslan ise; “Batman’ın gözü bu projede” dedi.


Editör: TE Bilişim