*Yarım gün süreyle işi bırakan petrol emekçilerine seslenen Genel Sekreter Mustafa Tekik; “İşimizi ve aşımızı kaybetmek istemiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE PETROLLERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN”
Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Eğitim Genel Sekreteri Mustafa Tekik, işçilere seslendi. Yarım günlük işi bırakma eylemi için izin alana kadar büyük uğraş verdiklerini ifade eden Tekik; “Ülkenin en stratejik, en güzide kurumları haraç-mezat yerli ve yabancı gruplarına peşkeş çekiliyor. Ekmeğimiz, aşımız ve huzurumuz  için onurlu bir yaşamı çocuklarımıza bırakmabilmek için bedel ödemeyi göze alabilmeliyiz. Türkiye Petrollerinde son 5 yılda yaşanan tamamen koltuk ve kariyer savaşıdır” diye konuştu.
“İŞÇİ SINIF BUNU UNUTMAYACAKTIR”
Tekik, Türkiye Petrolleri ile TPİC Genel Müdürlüğü arasında yaşanan sorun yüzünden güzide bir kuruluşun kurban edilmek istenildiğine dikkat çekerek; “ Ayda iki defa Ankara’da bürokratik salonları aşındırıyoruz, şuna inayoruz ki TPIC, TP ve binlerce işçide iki Genel Müdürün kavgasına kurban edilmek isteniliyor. Her biri sırtını bir dağa dayanmış, hiç biri geri adım atmıyor. İşçi sınıfı bunu unutmayacaktır. Söğütözü’ünde birbirinizi haşat mı ediyorsunuz, ne yapıyorsanız yapın ama Türkiye Petrollerinden elinizi eteğinizi çekin” diye konuştu. Konuşmaların ardından Petrol-İş’e bağlı üyeler, yarım gün süreyle birimlerde işi durdurdu.

Editör: TE Bilişim