PETROL SAHALARINDA GERGİNLİK
Haziran ayının sonunda çıkışları verilecek TPIC’teki 350 işçi, Batman, Diyarbakır ve Adıyaman’da bu kez eylemlerini petrol sahalarına taşıdı. 2015’in Ocak ayında iş akitleri askıya alınan ve 5 aydır asgari ücret üzerinden çalıştırılan TPIC işçilerinin bu kez çıkışlarının verileceği haberi üzerine gece Batı Raman ve Raman’da iki kulede nöbet tutan işçilere, Jandarma ekipleri sahaları terk etmeleri için uyarıda bulundu. Gece sahurda başlayan eylemi gündüz de sürdüren TPIC işçileri, Raman 198 nolu IDECO kulesini işgal etti. Rotpull kulesini Diyarbakır’a göndermeyen TPIC işçilerinden Hüseyin Aydın ve Ömer Tarkan; “Seçim öncesi iş süresimizin yılsonuna kadar uzatıldığına dair açıklamalar yapan AK Parti Milletvekilleri ile TPAO’nun üst düzey yöneticilerinin, sözlerini yerlerine getirmelerini istiyoruz” dediler.




 “EYLEMDE KARARLIYIZ”
Süresiz eylem startını verdiklerini söyleyen TPIC işçilerinden Aydın ve Tarkan; “7 Haziran seçimleri öncesinde çalışma süremizin 2015 yılının sonuna kadar uzatıldığını söyleyen iktidar partisinin temsilcileri şimdi de bizlerle görüşmüyor. TPAO üst düzey yöneticilerinin vaatleri de boş çıktı. Kuleleri terk etmemeye kararlıyız. 30 Haziran’dan sonra iş çıkışımız verilecek. Şimdiye kadar beş aydır asgari ücretle çalışıyorduk. Haziran’dan sonra çıkışımız verilecek. İşimizi istiyoruz” diye konuştular. Batı Raman ve Raman’daki bazı kulelerin yanı sıra Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa-Siverek’te de TPIC’e ait petrol kulelerinde eylem yapan TPIC işçileri ile Jandarma ekipleri karşı karşıya geldi.

 

 

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

Batıraman’da eyleme giren 70’e yakın TPIC işçisine öğle saatlerinde Jandarma ekipleri müdahalede bulundu. Kuledeki eylemi sonlandıran TPIC işçileri, daha sonra Jandarma ekipleri nezaretinde Batman Üniversitesi kampüsü yakınındaki karakolda ifade verdi. Akşam saatlerine kadar ifade veren TPIC işçileri: “Hakkımızı aramak için eylem yaptık. Başka da bir düşüncemiz yok” dediler. Bu arada dün TPAO Bölge Müdürlüğünün iftar yemeğine katılan TP Genel Müdürü Besim Şişman, TPIC işçileriyle de görüştü.

Editör: TE Bilişim