** İş akitlerinin fesh edilmesi gündemde olan TPIC işçilerinden 22’sinin vorkover kuyularında görevlendirilecek olmasının tartışmalara yol açtığını belirten Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik: “Tüm işçilerin işlerine dönmesini bekliyoruz. İşçiler arasında kayırma yapılmamalı” dedi.

“TÜM İŞÇİLER ALINMALI”
30 Haziran tarihinden itibaren iş akitlerinin feshi beklenen TPIC işçilerinden 22 kişinin, vorkover kulelerinde görevlendirilecek olması tartışma yarattı. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik, tüm TPIC çalışanlarının işe alınmasını beklediklerini söyledi. Önceki gün Batman’a gelen TP Genel Müdürü Besim Şişman’la konuyu masaya yatırdıklarını belirten Şube Başkanı Tekik: “İşveren, 40 yaşın üzerinde ve ilkokul mezunu olacak eleman çalıştırmamayı düşünüyor. Fakat biz, yıllardır petrol sektöründe çalışan kalifiye elemanlarının tümünün işe alınması için diretiyoruz” diye konuştu.

“BÖLGE VEKİLLERİ DEVREYE GİRMELİ”
Batman, Adıyaman ve Diyarbakır’daki milletvekillerinin TPIC işçilerinin tekrar işe alınması konusunda bölge vekillerinin çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Şube Başkanı Tekik, şöyle devam etti: “Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerine yönelik bir yasa hazırlanıyor. Ancak bu yasa öncesinde mağdur olan işçilerin tekrar işlerine dönmesi gerekiyor. TPIC bünyesindeki vorkover kulelerinde çalıştırılmak üzere 22 çalışan yılsonuna kadar çalıştırılacak. Bu kapsama tüm işçilerin alınması için işverenle görüşmelerimiz sürüyor.”




İşçiler sendikada toplandı

TPIC işçileri arasında 22’sinin  IDECO kulelerinde görevlendirildiği haberi üzerine petrol emekçileri, Petrol-İş Sendikasında bir araya geldi. Sendika konferans salonundaki toplantıya Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ile sendikacılar katıldı. Bir çok eylemde ortak hareket ettiklerini belirten TPIC çalışanları, şöyle konuştular; “Bizi bölmeye yönelik bu tür çalışmalar bizleri yıldırmayacak. Ekmek mücadelemiz devam edecek. Batman’da 150 TPIC çalışanı işlerine dönünceye dek direnişimiz sürecek.” 

Editör: TE Bilişim