**TUİK verilerine göre nüfusuna göre en fazla işsizin olduğu Batman’da İş-Kur Müdürlüğü, sorun için alternatif çalışmalar yaparken, binlerce işsizin de iş umudu gerçeğe dönüştürüyor.

 

İSTİHDAM SORUNU

İş-Kur Batman İl Müdürü Besim Eviz, geçen yıl kentte yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı sağladıklarını söyledi. Batman’da istihdam sorununu çözmeye çalıştıklarına dikkat çeken Eviz: “Engelli yurttaşlarımıza da kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere de destek veriyoruz. İşsizleri hem mesleki kurslardan geçiriyoruz hem de organize sanayi bölgesindeki tekstil fabrikalarında çalışma imkanı sağlıyoruz” dedi.

 

ENGELLİLERE KOLAYLIK

İş-Kur İl Müdürü Eviz, şöyle devam etti: “Engelli yurttaşlara da farklı meslek sektörlerinde iş imkanı sağlıyoruz. Genel Müdürlüğümüz iş kurmak isteyen engellilere proje karşılığında hibe destek imkanı da sağlıyor. Geçen yıl Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında Batman ve ilçelerinde 10 bin kişi kurum ve kuruluşlarda işe yerleştirildi. İşsizler 8 ve 10 ay arasında bazı kurumlarda iş imkanın kavuştu. Bu yıl da yeni projeleri hayata geçireceğiz.” Bu arada işsizliğin yüzde 23.4 oranında olduğu Batman, Türkiye’nin en fazla işsizi barındıran ilk üç ilden biri.

Editör: TE Bilişim