**Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Hülya Koçyiğit, 38. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Batman’a geldi. Kalçasındaki kırık nedeniyle tekerlekli sandalyeyle kente gelen Koçyiğit, tarihi ilçe Hasankeyf’i gezerek; “Dilerim Hasankeyf sular altında kalmaz” dedi.

** Çözüm sürecini de değerlendiren Koçyiğit, şöyle devam etti: “İnsanlar artık daha çok çözüm sürecine ve barış sürecine inanıyor. Bundan böyle barış ve huzur istiyoruz. Kolkola birlikte kalkınmak istiyoruz.”

BİRBİRİMİZİ AFFETMEK İSTİYORUZ”

Batman’da düzenlenen 38. Turizm haftası etkinliklerine ünlü isimler katılıyor. Etkinliğin ilk gününde Türk sinemasının ünlü oyuncularından Hülya Koçyiğit ve ses sanatçısı Selahattin Alpay kente geldi. Batman’da karşılandıktan sonra Hasankeyf’i gezen Hülya Koçyiğit, kalçasındaki kırık nedeniyle tekerlekli sandayla Hasankeyf’i gezdi. Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Koçyiğit’i çiçeklerle karşıladı. Çözüm sürecine değinen ünlü oyuncu Koçyiğit: “Çok şükür şuana kadar süreç gayet iyi gidiyor. Daha çok insanın barışın olacağına inandığını görüyorum. Başlangıçta birçok insanın tereddütü vardı ama bugün giderek daha çok insan inanıyor çözüme ve barışa. Daha çok insan geriye dönmek istemiyor. Bundan böyle barış ve huzur istiyoruz. Kolkola, birlikte kalkınmak istiyoruz. Kucaklaşmak ve kavuşmak istiyoruz. Bir birimizi affetmek istiyoruz, zannediyorum Türkiye’de bu hakim” dedi.

EN BEREKETLİ TOPRAKLARDAYIZ”

Hasankeyf’te görkemli karşılanmasından ötürü duygulanan Hülya Koçyiğit, folkrol ekibini alkışladı. Kalçasındaki kırık nedeniyle ayakta durmakta zorlanan Koçyiğit, şöyle devam etti: “Kızlarımız halay çekerken yerimde zor durdum. Bu sakat bacağımla kalkıp halayın içine girmek istedim. Dünyanın sayılı güzellikteki yerindeyiz. Ülkemizin en güzel, en bereketli topraklarındayız. Batman halkının sanata özellikle de sinemaya çok ilgi gösterdiğini biliyorum. Bu festivalın 10 yıl ara verildikten sonra tekrar yapılması çok önemlidir. Dilerim amacına ulaşır. Sonsuza kadar festival havasında yaşamayı umut ediyorum. Daha önce bir televizyon nedeniyle Hasankeyf’e gelmiştim. O zaman Hasankeyf’i gezmiştim. Dilerim Hasankeyf sular altında kalmaz.” Öte yandan Koçyiğit, İngiltere dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanında düşerek kalçasını kırması nedeniyle gezisini tekerlikli sandalyeyle tamamladı.

Editör: TE Bilişim