** Çevre Kanununa göre inşaat çalışmalarının hafta içi 07.00-19.00 saatleri arasında olmasına rağmen Batman’da belirlenen saatlere uyulmazken, kent merkezinde yapımı süren inşaatların etrafı da brandayla örtülmüyor.

“İLGİLİ KURUMLAR İZLEYİCİ”
Batman kent merkezinde yapımı devam eden inşaatlarda gürültü kirliliğinin yanı sıra alınmayan önlemler tehlikelere davetiye çıkarıyor.  2872 sayılı Çevre Kanunu Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’ne göre hafta içi 07.00-19.00 saatleri arasında olan inşaat alanlarındaki çalışma saatlerine Batman’da uyulmuyor. Kentin dört bir yanındaki mahallelerde yapılan başta bina inşaatları olmak üzere diğer alanlardaki çalışmalara 05.00-06.00 arasında başlanıyor. Gürültü kirliliği nedeniyle uyuyamadıklarını ifade eden bazı yurttaşlar: “İnşaat alanlarının çoğunda çalışmalar sabah 05.00-06.00’da başlanıyor. Akşam saatlerinde ise çalışmalar 20.00-21.00’e kadar sürüyor. Belediye ve Çevre-Şehircilik İl Müdürlüğü, gerekli tedbirleri almıyor. Durumu defalarca Zabıta’ya bildirmemize rağmen gürültü kirliliğine devam ediliyor” dediler.

İNŞAAT ATIKLARI ETRAFA SAÇILIYOR
Gürültü kirliliğinin yanı sıra inşaat iskelelerinin etrafına branda çekilmediğine dikkat çeken vatandaşlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentin en büyük mahallesi Kültür başta olmak üzere gelişmeye devam eden Gültepe ve Çamlıtepe mahallelerinde yapımı devam eden inşaatlar büyük tehlikeler oluşturuyor. İnşaatların etrafına bile branda çekilmiyor. Bu durum hem çevre kirliliğine hem de hayati tehlikelere neden oluyor. İnşaatlardan gelişi güzel atıklar atılıyor. İlgili kurumların inşaat alanlarına yönelik denetimlerini görmüyoruz. Bildirdiğimiz şikayetler ise sonuçsuz kalıyor. Önlem alınması için ciddi kazaların meydana gelmesi mi bekleniyor. Kurumları göreve davet ediyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim