** Geçen Cuma Kocaeli Kandıra Cezaevi’nden tahliye olan BDP eski İl Başkanı Avukat Mehdi Öztüzün, Batman’daki evinde ziyaretçi akınına uğradı. Öcalan’ın avukatlığını da yapan Öztüzün, İmralı’ya gitmek için tekrar başvuruda bulundu.

ZİYARETÇİ AKINI
BDP Batman eski il başkanı Avukat Mehdi Öztüzün, tahliye olduktan sonra Belde mahallesindeki evinde ziyaretçi akınına uğradı. İki yıl bir ay süreyle Kocaeli Kandıra F tipi cezaevinde tutuklu kalan Öztüzün, siyasete kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Tutukluluğu döneminde kendisini yalnız bırakmayan Batman Barosu, STK temsilcileri ile Batmanlılara teşekkür eden Öztüzün: “F tipi cezaevi koşulları oldukça ağır. Yanımda iki tutuklu daha vardı. F tipi demek, beyaz işkencedir bir yerde. Fakat, cezaevlerinde 25 yıllık hükümlü ve tutukluları görünce de hiçbir zaman endişeye kapılmadım. Bol bol okudum, spor yaptım” dedi.

TEKRAR ADAYA GİTMEK İSTİYORUM”

Öcalan’ın avukatları arasında yer alan hukukçu Öztüzün, tekrar İmralı’ya gidebilmek için başvuruda bulunduğunu söyledi. Öztüzün, şöyle devam etti: “Her şeyden önce bir yılı aşkındır çözüm sürecinde yoksul halk çocuklarının cenazelerinin gelmemesi, bizim cezaevinden yatmamızdan daha önemlidir. Türkiye’de henüz oturmuş bir hukuk sistemi yok. Önemli olan İmralı’nın durumudur. 25 Yıl süreyle tutuklu olan hükümlüleri görünce biraz da kendimden utandım. Fakat, halk tutuklananları sahipleniyor. Bizi ayakta tutan da budur.”


ÇÖZÜME DAHA YAKINIZ”
Çözüm sürecini değerlendiren Öztüzün, şöyle konuştu: “Kürt hareketi her zaman çözüme yakın taraftır. Bu kez de Kürtler büyük bir öz güvenle seçime girecek. Her zaman söylüyoruz; Abdullah Öcalan, Türkiye için bir şanstır. İleriye dönük hareketlerden biri de HDK’dir. Şu anda güç ve iktidarın savaşı yaşanıyor. Çıkış yolu da halkların ortak yaşamındadır. Öcalan proje sunuyor. Ortak yaşamda birçok projenin hayat bulacağına inanıyorum. Dün olduğu gibi bugün de eşitlik, barış ve demokrasi mesajlarını veriyoruz. Ne öfkeliyiz, ne de pişmanız. Duruşmama Hüda-Par Genel Başkanı avukat Zekeriya Yapıcıoğlu da katılıp, tahliyemi istedi. Tutukluluğum dönemimde herkesimden destek gördüm. Bir birimize sarılmak zorundayız. Bu ülkedeki farklılıklara herkesin tahammül etmesi lazım.”

Editör: TE Bilişim