** Batman’ı ikiye bölen İluh deresinin ihata duvarına yeni eklemelerin yapılacağını belirten DSİ Müdürü Bedi İleri: “Balpınar’a doğru 1400, Erköklü tarafına ise 1200 metre ihata duvarı dereye ilave edilecek” dedi.

DSİ, DEREYE EL ATIYOR
Petrolkentinin kanayan yarası konumdaki İluh deresinin ıslahına yönelik bir dizi yatırım planlayan DSİ Batman Şube Müdürlüğü, Eylül ayında ihaleye çıkarmaya hazırlandığı dereye ilave ihata duvarı ile ‘korkuluk’ projesini hayata geçirmeye çalışıyor. DSİ 103. Batman Şube Müdürü Bedi İleri, toplam 3782 metre uzunluğundaki dereye yeni ihata duvarının ekleneceğini ifade etti. Balpınar istikametine 1400, Erköklü köyüne doğru ise 1200 metre ihata duvarının daha ekleneceğini söyleyen İleri: “Dere üzerinde ayrıca 120 santim yüksekliğinde motifli korkuluk yapılacak. Amaç çöp atıklarının dereye atılmasını engellemektir. Bu iki projenin ihalesi Eylül ayında gerçekleştirilecek” dedi. Devamı

AVŞO DERESİ DE KORUNACAK
Tılmerç semti çevresinde akan ve küçük sanayi sitesi ile havalimanı çevresini yağışlı havalarda tehdit eden Avşo deresinin de İluh deresi ıslah projesi kapsamında ihale edileceğini kaydeden Şube Müdürü İleri, sözlerini şöyle sürdürdü: “1046 metre uzunluğundaki Avşo deresini de ihaleye vereceğiz. Tılmerç, Gültepe, küçük sanayi sitesi ve havalimanı çevresini yağışlı dönemde tehdit eden dereye de gerekli önlemleri alacağız.” Batman Çayı reklasyon alanı projesine de değinen Şube Müdürü İleri: “Batman-Diyarbakır köprüsü çevresinde fore kazık çalışmalarını sürdürdüğümüz projenin ilk ayağında 5 kilometrelik bir alanda havuz oluşturuyoruz. Bu proje, önümüzdeki aylarda şekillenecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim