* Merkezi Denizli'deki Gamateks tekstil atölyesi, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisinde 100 kişi ile üretime start verdi. Çalışanlar, ilk ürünleri olan çalışma önlüğü kendilerine diktiler. Tesis yıl sonuna kadar 600 kişiye istihdam alanı sağlayacak.

İLK SİPARİŞLER ÇALIŞANLARA

Uluslararası tekstil markalarından Gamateks, Batman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern tesisinde üretime start verdi. Gamateks İşletme Müdiresi Demet Sönmez, İş-Kur aracılığıyla ilk etapta 100 kişiyi işe aldıklarını söyledi. Yılsonuna kadar işçi sayısının artırılacağını belirten Sönmez, "Denizli'den getirdiğimiz ustalarımız ve Batman'daki usta öğreticiler eşliğinde çalışanlarımıza eğitim vermeye başladık. İşe başlayanlar, ilk ürünlerini kendilerine yapacaklar. İşçi önlüklerini kendilerine yapan çalışanlarımızın titiz çalışması yüzlerinden okunuyor. OSB'de önümüzdeki günlerde Avrupa'ya ihraç edeceğimiz ilk tır ürünleri için şimdiden kolları sıvadık" dedi.


OSB'NİN ÖRNEK TESİSİ

Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkan vekili Hıfzullah Özoğul ve OSB Müdiresi Zeynep Akbel, üretime başlayan Gamateks tekstil fabrikasında incelemelerde bulundu. Doğalgaza sahip tesisin mükemmel olduğunu belirten OSB Başkan vekili Özoğul, şöyle konuştu; "Uluslararası firmalar buraya gelirse Gümrük Müdürlüğü de Batman'da açılmış olur. Uluslararası firmaların Batman'a gelmesi için batıdaki marka yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacız. Kurumsal bir marka olan Gamateks'in Batman OSB'deki yatırımını önemsiyoruz. 6 Milyon TL'lik örnek bir yatırımı Batman'a kazandıran Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı'yı kutluyoruz."

Editör: TE Bilişim