İlçe ve beldelerde de ‘BDP’ farkı!

** Barış ve Demokrasi Partisi Beşiri ilçesi, İkiköprü ve Balpınar belediyelerini Ak Parti’den aldı. Kozluk ve Hasankeyf’te ise ‘kıl payı’ Ak Parti kazandı…

İLÇE VE BELDELERDE SOLLADI

Batman’ın ilçe ve beldelerinde BDP, Ak Parti’nin bazı belediyelerini aldı. Beşiri’de bir dönem aradan sonra BDP Eşbaşkan adayları Mustafa Öztürk ve Dicle Erdem, Ak Parti adayı Sait Karabulut’tan yerel yönetimi aldı. Beşiri’nin İkiköprü beldesinde de BDP, Ak Parti adayı Ali Kıyanç’tan bir dönem sonra yerel yönetimi almayı başardı. Gercüş’te ise BDP, üçüncü dönemi de kazanmasını bildi. Eşbaşkan adayları Abdulkerim Kaya ve Zeynep Oduncu, önceki başkan Esat Üner’den bayrağı devraldı.

KOZLUK VE HASANKEYF’TE KIYASIYA YARIŞ
Seçimin en çekişmeli geçtiği ilçeler ise Kozluk ve Hasankeyf’ti. Ak Parti ile BDP adaylarının yarıştığı seçimde Kozluk’ta M. Veysi Işık, 206 oy farkıyla bir dönem aradan sonra belediyeyi BDP’den aldı. Tarihi ilçe Hasankeyf’te ise Ak Partili A.Vahap Kusen, 5. kez aday olduğu yerel yönetimi kıl payı kazandı. 9 Oy farkıyla Ak Partili Kusen, yeniden belediye başkanlığına seçildi. BDP’lilerin seçime itiraz ettikleri gelen haberler arasında.

 

AK PARTİ BELDELERDE KAYIP
Balpınar beldesini bir dönemin ardından yeniden kazanan BDP Başkan adayı Ejder Sarıgöl, 70 oy farkıyla başkanlığa seçildi. İkiköprü beldesinde de Osman Karabulut BDP’den seçilen başkan oldu. Sason Yücebağ’da Saadet Partili Atilla Çetinkaya, ikinci dönem yerini korudu. Kozluk’un Bekirhan beldesinde ise BDP’li Selahattin Bulat, Bağımsız aday Zeki Demir’e 100 oy farkıyla seçimi kaybetti. Gercüş Kayapınar’da da üç dönem belediye başkanlığı yapan Ak Partili Abdulmuttalip Bademci, SP’li İsmail Koruyan’a 40 oy farkla belediyeyi kaptırdı.

SASON’DA UÇAR FARKI
Batman’ın iki beldesi ile bir ilçeyi elde eden Saadet Partisi, BDP’den sonra en çok belediye kazanan parti oldu. Saadet Partisi Sason Belediye Başkan adayı Cuma Uçar, günler öncesinden başlattığı kampanyayla Ak Partili Muzaffer Arslan’dan 500’ü aşkın oy farkıyla belediyeyi aldı.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim