** Batmanlı mezunlardan Şükran Doğruer ve Neytullah Andıç: “KPSS’den yüksek puanlar aldık ama alanlarımızda kadro açılmadı. Puanlarımızın yanmasından endişeliyiz. Sesimize ses verilmesini istiyoruz” diyorlar.

“UMUDUMUZ CUMHURBAŞKANI”
Gelir Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, Mali Hizmetler Yardımcılığı, Defterdarlık Yardımcılığı gibi alanlarda 1.5 yıldır kadro beklediklerini belirten İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunları, son umutlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylediler. Sosyal medyadan ve mektuplarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Batmanlı İİBF mezunlarından Neytullah Andıç, Şükran Doğruer ve Serdar Kaya: “Bin bir güçlükle KPSS A’dan yüksek puanlar aldık. Ancak atanacağımız kadrolar 1,5 yıldır açılmadı. Mayıs ayına kadar kadrolar açılmazsa puanlarımız geçersiz olacak. Daha önce puan geçerliliği 2 yıldı. Son düzenlemelerle puanların geçerliliği 1 yıla indirildi” dediler.


MEKTUP GÖNDERDİLER
Türkiye genelinde sosyal medya üzerinden ve mektuplarla seslerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmaya çalıştıklarını belirten İİBF mezunları: “Sınavlar için ilan açılmasını talep ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup gönderdik. Son umudumuz Cumhurbaşkanımızdır. Emeklerimizin boşa gitmesini istemiyoruz. Binlerce İİBF mezunu kadroların açılmasını bekliyor. Mayıs ayında puan geçerlilik süresi dolacak. İsteğimiz kadroların açılması ve puan geçerlilik süresinin yeniden 2 yıla çıkarılmasıdır. Büyük stres altındayız. Sesimize ses verileceğine inanıyoruz” dediler. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim