**Halıdan elektroniğe, bir çok ürünün ikinc el ve sıfır satışlarını yapan ikinci el işletmecisi Şakir Turan; “Zenginden aldığımız malları fakire ucuz fiyatla satıyoruz. Ağırlıklı müşterilerimiz Suriyeli sığınmacılar” diyor. 

PAZARDA HER ÜRÜN VAR
Batman’ın köy pazarında kurulan ikinci el eşya pazarında A’dan Z’ye hür türlü ürün buluyor.  Halıdan elektroniğe birçok ürünün ikinci el ve sıfır satışlarını yapan İkinci El İşletmecisi Şakir Turan, “İşsizdim. Üç yıldır ikinci el pazarı sayesinde işim oldu.  Batman’dan taşınan yada evini yenileyen zenginlerden aldığımız markalı ürünleri ve ikinci el eşyaları satarak geçimimizi sağlıyoruz. Aralarında az kullanılmış ve yenisi olanlar da var. Fiyatlar ise çok cüzi. Elektronik ürünler kapsamında da her türlü ve buna benzer bir çok ürün mevcut. Evlerinde vatandaşlar artık teknolojiyi sıklıkla kullanıyor. Teknoloji hayatımızın vazgeçilmezi. Eskiyen ürünler, değiştirmek istenen ürünler, yerine yenisi alınan ürünler ikinci el eşyacılara getirilip satılıyor” dedi.
“ÜRÜNLER BOLLUĞU VAR”
İkinci el eşya satıcısı Turan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Zenginlerden alıp daha çok dargelirliler ile Batman’a sığınan Suriyelilere halı, tüplü TV, koltuk takımı, sandalye, klima, pervane vb gibi çeşitli ev eşyası satıyoruz. Sıfır alma gücü olmayan ama ihtiyacı olanlar da bizlere gelerek daha uygun fiyatlara bu ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bu döngü zincirinde biz de bir nevi geri dönüşüm hizmeti sağlayarak milli ekonomiye de katkı sağlıyoruz. Bir yerde zengin ile dargeliler arasında köprü görevi görüyoruz. Evlerin eksikliklerini gidermek isteyenler markalı ürünlerin ikinci el eşyaların satıldığı yerleri tercih ediyorlar. Bu yıl ürün bolluğu var. Piyasa durgun ama yine de işimizden memnunuz.”

Editör: TE Bilişim