*Batman’ın Yeşiltepe Mahallesi ile İluh deresinin aktığı kanal bitişiğindeki mısır tarlasına bırakılan bomba yüklü araç, sabaha karşı bomba imha ekiplerince kontrollü şekilde patlatıldı. Özel otoda çok sayıda mermi ve silaha rastlanıldı.

*Uykusuz bir gece geçiren İluh Mahallesi sakinleri, “Gece 02.00 saatleriydi. Önce silah seslerini duyduk. Ardından da büyük bir patlama. Pencere ve kapılar. Büyük gürültüden sarsıldı” dediler.

GECE YARISI İMHA EDİLDİ
14 Ağustos 2015 tarihinde Batman’ın şehirler arası otogar yakınında imha edilen özel bir otomobilin ardından ikinci bomba yüklü bir özel oto daha gece yarısı Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekiplerince kontrollü bir şekilde imha edildi. Batman’ın Yeşiltepe mahallesi ile Balpınar beldesi arasında geçen İluh deresi bitişiğindeki mısır tarlasına terk edilen plakası tespit edilemeyen özel oto, Emniyet Müdürlüğü ekipleri’nc takibe alındı. 9 Saat süren çalışmanın ardından bomba yüklü araç kontrollü bir şekilde patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan  araçta çok sayıda mermi ve silaha da rastlanıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki hafta içinde Batman’da bomba yüklü iki aracı imha etti.  Devamı
ARAÇTA CEPHANE ÇIKTI
Şüpheli aracı takibe alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki kişinin mısır tarlası kenarına bıraktığı aracı gece yarısı kontrollü bir şekilde patlatırken, kentte büyük bir gürültü duyuldu.  Araçta 1 adet Biksi marka silah, 3 adet Kalaşnikov tüfek ve 1 adet M 16 silah ele geçirilirken, çok sayıda mermiye de rastlayan olay inceleme ekipleri, aracın enkazı ile bomba düzeneklerini topladı. Stablize yola terk edilen araçta karanlıktan yararlanıp 2 kişinin kaçtığı, şüpheli bir kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

“UYKUSUZ GECE GEÇİRDİK...”

Patlamada araç hurdaya dönüşürken, sabaha karşı imha edilen aracın büyük bir gürültüyle patlamasını duyan Yeşiltepe Mahalle sakinlerinden bazı yurttaşlar şöyle konuştular; “Gece 02.00 ila 03.00 arasıydı. Önce silah sesleri geldi, ardından da büyük bir gürültü duyduk. Pencere ve kapılar sarsıldı. Paniğe kapıldık. Aracın bırakıldığı güzergahtan kolay kolay kimse geçmez. Sabah saatlerinde bomba yüklü bir aracın imha edildiğini duyduk. Silah ve patlama sesi yüzünden uykusuz bir gece geçirdik.”

Editör: TE Bilişim