BATMAN’DA MESAJLAR VERDİ
Batman’da Pazar gününe kadar sürecek Tarım, Gıda, Hayvancılık, İnşaat ve Mobilya-Dekorasyon fuarının açılışına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önemli açıklamalarda bulundu. TBMM Tarım Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, il protokolünün katıldığı fuar açılışı renkli geçti. Çok sayıda firmanın katılım sağladığı fuarda Start Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Öztürk, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, TBMM Tarım Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, Vali Hulusi Şahin konuşma yaptı. Konuşmasında devam eden Barış Pınarı Harekatına dikkat çeken Bakan Pakdemirli: “Bölgeye barış ve huzur getirmek için meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Bu kritik süreçte Batısıyla Doğusuyla, Kuzeyi ile Güneyi ile fert ve toplum olarak teröre karşı bir olup kenetlendik. Dualarımız askerlerimiz ve bölgede yaşayan vatandaşlarımız için” dedi.

“BATMAN MERCİMEK
ÜRETİMİNDE 4’ÜNCÜ SIRADA”
Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti: “Batman’da çiftçilerimize son 17 yılda 1.3 Milyar lira tarımsal destek verdik. Genç çiftçiyi destekleme projesi kapsamında 2016-2018 yılları arasında 738 projeye 45 Milyon lira destek sağladık. Yüzölçümü bakımından Batmanımız 4500 kilometrekare ile ülke sıralamasında 69. İl olmasına rağmen ülkemizin tarım ve hayvancılığına katkısı çok büyük. En önemli örneği ise küçükbaş hayvan varlığında 19. Sırada, mercimek üretiminde 4. Sırada, çilek üretiminde ise 9. Sırada olmasıdır. Yeter ki Batmanlı çiftçimiz ve Türkiye kazansın.”

İKİ MÜJDEYİ AÇIKLADI
Hibe kredilerine değinen Bakan Pakdemirli: “Batman’ın İFAD kapsamına alınması için çalışıyoruz. Seralara yüzde 3, fıstıkçılık ile badem dekar alanlarına 4 ila 400 TL arasında destek veriyoruz. Bu bölgede sulanmayacak arazi bırakmayacağız. Fuarda güzel traktörler var ama mazot cep yakıyor. Bu nedenle enerji kullanılacak yerli ve milli traktörü test aşamasındayız. Bizleri iyi ağırlayan Batmanlılara 2 müjde vermek istiyorum. Batman Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi hayırlı olsun. Bir de Batman Çayı ıslahını da kısa sürede tamamlayacağız. Bu iki projenin Batman'a hayırlı olmasını diliyorum.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim