**Batman, 2 gündür peş peşe kazaların yaşandığı mıcır taşı seriminin yapıldığı Batman-Beşiri karayolu güzergahını konuşuyor. Yol güzergahında 2 günlük bilanço; 4 ayrı kaza, 10 yaralı.

KAZALARIN ADRESİ OLDU
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nden geçen Batman-Beşiri-İkiköprü karayoluna serimi yapılan mıcır taşları, peş peşe kazalara neden oluyor. Perşembe ve Cuma günü toplam 4 ayrı kazanın yaşandığı güzergahta, 10 kişi yaralandı. Yaralılar, Batman’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Batman ile OSB arasında yaşanan ayrı kazalarda kamyon, özel oto ve yarı kamyonet kaza yaptı. Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nün tüm uyarılarına rağmen mıcır taş seriminin sürdüğü yol güzergahında onlarca aracın camı da tuz-buz oldu.

KAZALARA RAĞMEN SERİM SÜRÜYOR
Batman-Beşiri yol kavşağı ile Organize Sanayi Bölgesine kadar mıcır taşı serim işi sürmesi, yatırımcıları da kara kara düşündürüyor. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcısı Hıvzullah Özoğul, Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerini uyarmalarına rağmen yoldaki mıcır serimini önleyemediklerini ifade etti. Son 2 günde peş peşe yaşanan olaylara üzüldüklerini kaydeden Özoğul sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşke bu mıcırlı taş serim işi yapılmasaydı, bu kazalarda yaşanmasaydı. Bu kazalar an meselesiydi. Korktuğumuz başımıza geldi, en azından yolda biriken mıcır taşların temizlenmesini istiyoruz. Sürücüler bu yola girerken çok dikkatli olmalı.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim