*Batman Barosu eski başkanlarından avukat Sedat Özevin’in eşi Hülya Özevin ile tutuklu Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın eşi Devrim Atalay, hafta sonları avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Okulundaki panelleri kaçırmıyor.

BURUK EĞİTİMCİLER!

3.5 Yıl önce mayına kurban giden Batman Barosu ve İHD Şube Başkanlarından Sedat Özevin’in eşi eğitimci Hülya Özevin ile 4.5 yıldır Diyarbakır E tipi cezaevinde tutuklu olan Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın eşi Devrim Atalay, Batman Barosu’nun açtığı ‘Av. Sedat Özevin Hakları Okulu’nun panellerini kaçırmıyor. Hafta sonları Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda, İstanbul ve Ankara’daki profesör ve hukukçuların konuşmacı olarak katıldığı paneli kaçırmayan iki eğitimcinin duyarlılığı STK temsilcileri arasında da takdir topluyor. Batman Barosu’nun da Özevin’in adına yönelik açtığı okul’a hukukçuların yanı sıra STK temsilcileri de ilgi gösteriyor.

YAŞAMA DİRENMEK…

Batman’da uzun süredir eğitimcilik mesleklerini sürdüren Özevin ile Atalay’ın dayanışması, STK temsilcilerince de takdirle karşılanıyor. Eşi mayına kurban giden Hülya Özevin’in, kara mayınlara karşı mücadele veren ‘Mayınsız bir Türkiye girişimi Batman temsilciliği’ görevini üstlenmesinin bir eğitimcinin yapması gereken bir mücadele olduğunu belirten bazı STK temsilcileri şöyle konuştular : “Gerek Hülya hoca, gerekse de Devrim hoca zor günler geçirmesine rağmen yaşama direndiler. Hülya Özevin yıllardır Batman’da görev yapan örnek bir eğitimci. Yaklaşık 5 yıldır Batman’da eğitimcilik yapan Devrim Atalay’ın da panel ve etkinliklere katılması örnek bir davranıştır. İki buruk eğitimcimizi de kutluyoruz. Sanki Sedat Özevin ve Nejdet Atalay aramızdaymış gibi onları görünce mutlu oluyoruz.”

Editör: TE Bilişim