** Bir dönemler ‘iki bayram arasnda düğün yapılmaz’ geleneğinin kalktığı Batman’da imamlar, Cuma hutbelerinde ‘İki bayram arasında düğün yapılır’ mesajı verdi.

BİR GELENEĞİN SONU
25-30 Yıl öncesinde Ramazan ve Kurban bayramları arasında nişan ve düğün törenlerinin yapılmadığı kentlerden biri de Batman’dı. ‘İki bayram arasında düğün yapılmaz’ geleneğinin hurafe bir anlayış olduğuna dikkat çeken bazı imamlar, Cuma hutbelerinde de uyarıda bulunuyor. Gültepe cami imamı Mehmet Ali İmir, bayramın birinci gününe denk düşen Cuma hutbesinde iki bayram arasındaki düğünlerle ilgili mesaj verdi. Ramazan ve Kurban bayramında düğünlerin yapılabileceğine işaret eden imam İmir: “Dinimizde böyle yasaklayıcı anlayış yok. İki bayram arasında da düğün yapılabilir. Bu hurafenin artık son bulması gerekiyor” dedi.


DÜĞÜNLER BAŞLADI
11 Ayın sultanı Ramazan ayının bitimiyle birlikte Batman ve yöresinde düğünler de start aldı. Bayramın son gününün hafta sonuna denk gelmesiyle kentteki düğün salonları bir aydan sonra dolup, taştı. 20’yi aşkın salonda yer bulamayan bazı çiftler, eski gelenek olan mahalle aralarında nişan ve düğün törenlerini yapmak zorunda kaldı. Bir ayı aşkındır işsizlikten yakınan yerel sanatçılar ise nişan ve düğün törenlerinin başlamasıyla çifte bayram yaptı. Düğün sezonu, esnafa da yaradı. Piyasadaki durgunluktan yakınan mobilya ve beyaz eşya bayileri, işlerinin yeniden açılmasıyla sevindi.

Editör: TE Bilişim