** Batman’da ‘Dünya insan hakları günü’nde İnsan Hakları Platformu kuruldu. 6 STK’nin bir araya geldiği platform, ihlal alanlarında ortak çalışacak. Dönem sözcüsü Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim, amaçlarını açıkladı.

 

 

ANLAMLI GÜNDE KURULDU

İnsan Hakları Batman Platformu, ‘Dünya insan hakları günü’nde kuruluşunu kamuoyuna duyurdu. Batman Barosu, İHD Şubesi, Mazlum-Der, Tabip Odası, Çevre Gönüllüler Derneği ve KAMER’den oluşan platform, Baro CMK merkezinde yapılan basın açıklamasıyla amaçlarını açıkladı. Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, iki günlük çalıştayın ardından platform kurduklarını söyledi. Sevim: “İnsan hakları ve meslek örgütleri arasında ortak çalışmanın zeminini oluşturmak, bütünlüklü bir bakış açısı ile izleme, denetleme ve belgeleme yapabilmenin koşul ve araçlarını tartışmak için platform kuruldu” dedi.

 

“BİREYSEL BAŞVURU ALINMAYACAK”

Platfor Dönem sözcüsü Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan Hakları Batman Platformu, belirlenen prensipler ışığında Batman özelinde temel sorun ve ihlal alanlarında ortak çalışmalar yaparak tespit, raporlama ve ortak tutum belirleyecek, bireysel başvuru almayacaktır. Platform üyesi kurumlar esas görev ve faaliyet alanlarında çalışmalarına devam edecektir.”

 

Editör: TE Bilişim