FAİLİ MEÇHULLER AÇIĞA ÇIKARILSIN”
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesinin, ‘’Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’’ eyleminin 254 haftasında kayıp yakınları ile İHD’li yöneticiler, soğuk hava dinlemedi. İHD yöneticisi İlyas Ekinci, kayıpların akıbeti ile faili meçhul cinayetlerin açığa çıkarılması için yetkililerin harekete geçmesini istedi. Gülistan caddesindeki kitlesel basın açıklamasına kayıpların yakınları da destek verdi. İHD yöneticisi Ekinci, şöyle konuştu; “Geçmişten günümüze neredeyse her toplu kıyım ve savaşların sonuçları, yıllar veya on yıllar sonra toplu mezarlarla ortaya çıkmış, tarihin kirlilikleri kendini toplu mezarlarla gün yüzüne vurmuştur.”
“KAYIPLAR GİZLENECEK Mİ?”
Ekinci, şöyle devam etti; “Kayıpların ve faili meçhul cinayetlerin failleri hakkında yapılan suç duyuruları yapılıyor, İnsan hakları savunucuları olarak her hafta bu alanlarda yaptığımız çağrılar, kampanyalar ve suç duyurularımıza rağmen, halen kayıpların akıbeti hakkında devletin bir çalışmasının olmaması kayıp analarının kaygılarını ve endişelerini arttırıyor. Acılı anaların bu kaygılarının giderilmesi için hükümetin ve yargının harekete geçmesini istiyoruz.  Kayıp anaları, Devlet ve hükümet kayıplarımızı daha ne zamana kadar gizleyecek. Çocuklarımızın akıbetleri konusunda detaylı bir açıklama istiyoruz.”
“KÜRT MİLLETVEKİLLERİ TAHLİYE EDİLMELİ”
BDP’li Milletvekillerinin halen tutuklu kalmalarının çifte standart bir uygulama olduğuna da dikkat çeken Ekinci, şöyle devam etti; “Anayasa Mahkemesinin kararı uyarınca tahliye eden İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın emsal kararının Kürt Milletvekillerine uygulanmaması düşündürücü olduğu kadar, çifte standart bir uygulamadır ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu uygulama  aynı zamanda seçilmiş Kürt iradesini görmeme ve kabul etmeme gafletidir.” Basın açıklamasının ardından İHD yöneticileri, oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı. 

Editör: TE Bilişim