** Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin, SODES kapsamında gerçekleştirdiği ‘Gazeteciler yetişiyor, Batman gelişiyor’ projesinin açılışına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; “Geleceğe umutla bakan, iddialı bir şehiriz. Belki birilerine hayal gelebilir ama yıllar sonra Gaziantep’le bile yarışacağız. Diyarbakır’ı ise rakip görmüyoruz” dedi.


** Türkiye’nin 70 ilinden gazetecinin katıldığı programda çözüm sürecine de dikkat çeken Şimşek; “Huzur ortamıyla birlikte görülebilirlik de arttı Batman’da. Artık İzmir ve İstanbul’dan da yatırımcılar buraya yatırım yapmak istiyor. Batman artık ilçe Batman değil” diye konuştu.


İLGİ GÖREN PROGRAM
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin (BGC) ‘Gazeteciler yetişiyor, Batman gelişiyor’ projesinin açılışına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Yılmaz Arslan, Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Belediye Başkanvekili Gülistan Akel, BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’nin farklı illerinden 70 gazeteci, Batman’daki STK temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. BGC’nin faydalı bir projeye imza attığını belirten Bakan Şimşek, Vali Yılmaz Arslan ve BGC Başkanı Arif Arslan’a teşekkür etti.

DİYARBAKIR RAKİBİMİZ DEĞİL”

Türkiye’nin farklı illerinden gelen gazetecilerin kentte bulunmasının önemli olduğunu ifade eden Şimşek, konuklara Batman’ın geldiği noktayı anlattı. Şimşek; “Biz, hep ileriye bakarız. Nasıl Türkiye sanayide, on yıllar sonra turizmde Almanya’yı, Fransa’yı gözüne kestirmiş ise Batman da Gaziantep’i, batı illerini gözüne kestirmiştir. Diyarbakır’ı rakip görmüyoruz. Üniversitesiyle, altyapısıyla, eğitime ayrılan ödenekle Batman iddialı bir il. 280 Milyon TL ile eğitime muazzam yatırım yapıyoruz. Altyapıda ise 900 milyon TL yatırım gerçekleştiriyoruz. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirdik. 100 liralık yatırım yapana 116 lira veriyoruz” dedi.


3. OSB İÇİN ARAYIŞTAYIZ”
Üretim ve sanayi yatırımları için Batman’ın çok cazip bir şehir olduğunu belirten eden Şimşek, şöyle devam etti; “Batman’da Organize Sanayi Bölgesi 1991 yılında kurulmuş. 2002’ye kadar sadece bir fabrika vardı. Şimdi ise OSB’de 44 faal fabrika ile inşaatı süren 9 fabrika var. 436 m2’lik alanı daha OSB’ye kazandırdık. Üçüncü OSB için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Batman’da bu gelişmeler, son yıllarda hak etmediği algılara rağmen ve zaman zaman süren şiddete rağmen yaşandı. Çözüm süreciyle birlikte huzur ortamını da yakaladık. Batman’ın görülebilirliği arttı. İzmir ve İstanbul’dan beni yatırım için arıyorlar. Kentimizin önü çok açık.”


BATMAN, NEFES ALACAK”
Batman Çayı projesine de değinen Maliye Bakanı Şimşek; “Kilomterelerce uzunluktaki Batman Çayı yatağını 200 metrelik bir alana sığdırıyoruz. Proje tamamlandığında Batmanlıların nefes alacağı mesire alanları kente hayat verecek. Şu anda çalışmalar harıl harıl sürüyor. Milyonlarca araziyi kazanacağız” dedi. Yakın zamanda Ortadoğu ve Asya’nın en önemli projesinin güvenli tarım olacağını da sözlerine ekleyen Şimşek, şöyle devam etti; “Tarımda büyük bir çıkış olacak. GAP tamamlandığında araziler bire, dört ürün verecek. Batman’da sol sahil sulama kanalı tamamlandı. Tarımda da iddialı hale geleceğiz” dedi.



ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK”
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin, SODES kapsamında gerçekleştirdiği projenin önemine de değinen Şimşek; “Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan BGC Başkanımıza ve Valimize teşekkür ediyorum. Gazetecilik önemli bir alan. Türkiye’nin farklı illerinden gelen gazetecilerin verdiği ışıkla gençlerimiz ilham alacaktır. Batman her yönüyle iddialı bir şehir olduğundan bu tür programları önemsiyorum. Batman’ın gelişimi için seferber olduk. Batman artık ilçe Batman değil. Bu anlamda buraya gelen TGF üyeleri ve cemiyet başkanları, gençlere rehber olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim