** Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı Emin Ekmen’in geçen hafta Batman içme suyu ile ilgili iddialarına Batman Belediyesi sert yanıt verdi.
 
“HALK, ALDATILIYOR”
Batman Belediyesi, Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı Emin Ekmen’in iddialarına yazılı açıklamayla yanıt verdi. Belediye’den yapılan açıklamada: “Son günlerde AKP adayı M. Emin Ekmen’in milyarlarca para harcayarak yerel ve ulusal basında dile getirdiği iddialar bir siyaset adamının ciddiyeti ile bağdaşmamakta, halkı aldatmaya, tedirgin etmeye yarayan ve sorumluluktan uzak açıklamalardır. AKP hükümetinin yıllardır paralel devletle yürüttüğü kirli ittifaklar ve yolsuzluklar ifşa olunca M. Emin Ekmen hükümet politikalarının savunulacak bir halinin kalmadığını görmüş olacak ki, sanki gökten zembille Batman’a henüz inmiş gibi seçime iki ay kala mesnetsiz iddialarda bulunmakta, bu ülkede 12 yıldır iktidar olduklarını unutmaktadır. Ekmen, halk sağlığı gibi ince hassasiyetlerle oynayarak halkı tedirgin etmekte, bu anlamda sadece partimize ve belediyemize değil, halkın hassasiyetlerine karşı da saldırgan bir dil kullanarak AKP hükümetinin paralel çirkefliklerle yaşadığı krizi yerelde örtmeye çalışmaktadır” denildi.
 
“BORULARIN ÇOĞU DEĞİŞTİRİLDİ”
Ekmen’in asbestli borularla ilgili iddialarına Belediye şu yanıtı verdi: “Türkiye illerinin büyük çoğunluğunda asbestli içme suyu boruları mevcuttur. Asbestin kırılması neticesinde insana zarar verebilir. Belediyelerin halkçı belediyecilikle tanışması ile birlikte altyapıya büyük öncelik verilmiştir. Hatlarımızın tamamına yakını yani 40 km’lik 700 ve 500’lük ana isale hatlarımızı çelik borularla değiştirilerek 1986 yılından beri İller Bankası tarafından yapılan asbestli isale hatları değiştirilmiştir. 2004 yılında başlayıp 2008’e kadar süren bu çalışma ile içme suyu pompa istasyonumuzu ve kuyularımızı da yenilenerek sağlıklı, güvenilir içme suyu temini için büyük başarılar elde ettik.” Açıklamada ‘Suda fenol var’ iddiasına da şöyle yanıt verildi: “Sayın Ekmen’in iddiaları bir devlet kurumunu yalanlamaktadır. Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü Ekmen’i açıkça yalanlamaktadır. Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün en son elimize ulaşan Su Analiz Raporunda 42 parametreyle yapılan kimyasal ve bakteriyolojik analiz raporunda içme suyunun kimyasal ve bakteriyolojik olarak standartların çok üstünde, sağlıklı ve güvenilir olduğunu raporlamıştır.”
Editör: TE Bilişim