**Olayların yaşandığı Şırnak, Cizre, Silopi, ve İdil’den son bir hafta içinde Batman kent merkezine yaklaşık 1500 aile yerleşti.  750 ila 1000 lira arasında değişen ev kiralarından yakınan göçzedeler; “Dayanacak gücümüz kalmamıştı. Batman’dan memnunuz. Tek şikâyetimiz kiraların yüksekliği” dediler.

ŞIRNAKLI 500 AİLE BATMAN’DA 
Yaklaşık 1.5 aydır olayların dinmek bilmediği Şırnak merkez başta olmak üzere Cizre, Silopi ve İdil’den göç edenlerin sığınacak limanlarından biri de Batman. Şırnak eski Milletvekillerinden Kemal Birlik’in amcası Abdulaziz Birlik de Şırnak’tan Batman’a göç edenler arasında yer alıyor.  Batman’ın Gültepe Mahallesinde geçen hafta kiraladığı evde 5 kişilik ailesiyle yaşadığını belirten Birlik; “Artık dayanacak halimiz kalmamıştı. 70 Bin nüfuslu Şırnak’tan 50 bin insan göç etti. Nüfusun yüzde 80’i Şırnak’tan ayrıldı. Ailece sığındığımız Batman’dan memnunuz” dedi. 
İLÇELERDEN DE GÖÇ
Şırnak’ın yanı sıra Cizre, Silopi ve İdil’den de Batman’a iç göçün olduğunu ifade eden göçzedeler; “Şırnak ve ilçelerinde korucular dışında yerli halk kalmadı. Bize yakın il konumundaki Batman’a yerleştik. Burada ailelerin bize gösterdikleri misafirperverliğe teşekkür ediyoruz.  Tek şikâyetimiz ev kiralarının yüksek oluşu. Ucuz ev bulmakta zorlanıyoruz. Konut kiraları 750 ila 1000 TL arasında değişiyor. Bir kulağımız Şırnak’ta, diğer kulağımız ise gelecek iyi haberlerde” dediler. Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın iç göç yaşayan ailelerin kira bedellerini de karşılayacağı ve ilk etapta ailelere 1000’er TL’lik nakdi yardım yapacağı öğrenildi. 
Editör: TE Bilişim