İLGİ GÖREN PROGRAM
İl Müftülüğü tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans ilgi gördü. Konferansa Vali Hulusi Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, protokol üyeleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Konferans öncesi söz alan Vali Hulusi Şahin: “Peygamberimiz en güzel örnekti. Şimdi adama sormak lazım, Hz. Peygamberi kadar örnek aldın? Peygamberimizin bir aile hayatı vardı, eşlerine ve çocuklarına örnek bir davranışı vardı. Hz. Aişe’nin sözünü hiç unutmam. Beni çok etkilemiştir. Hz. Aişe’ye diyorlar ki ‘Bize biraz Hz. Peygamberimizi anlat’ diye. Siz hiç Kur’an-ı Kerim okumuyor musunuz? O yaşayan bir Kuran-ı Kerim’dir. Yani Hz Peygamberin yaşantısının tamamını Kur’an belirliyordu. Daha iyi insan olmak, daha iyi Müslüman olmak Hz. Peygamberi daha iyi rehber edinerek olur” dedi.

ALBAYRAK: “AİLESİNDE İSTİŞARE HAKİMDİ”
Daha sonra söz alan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, “Hz.Peygamber ve Aile” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. Albayrak, şunları söyledi: “Muhammed Mustafa efendimizin ailesi birbirine güvenirdi. Hz. Hatice’nin sadakati, Peygambere bağlılığı irtibatı bizim ailede de yer edebiliyor mu? Onun ailesinde istişare hakimdi. Hudeybiye’de annemiz ile istişare etti. Birçok zamanda annelerimiz de istişare etti. Biz bugün aynı şekilde davranabiliyor muyuz? O aile de hakim olan değerler, nebevi hareket, nebevi metod, peygamberi metod, Muhammed Mustafa’nın sünneti seniyesi ona ümmet olan, ona aşık ve ona sevdası olan bizim aramızda var mı?” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim